01 / 05 / 2024

Mersin'e bu yıl yapılacak projeler!

Mersin'e bu yıl yapılacak projeler!

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, genel olarak; yol bakım ve onarımı, asfaltlama, sinekle mücadele, park-bahçe hizmetlerinin ön plana çıktığı hal kompleksi, otogar, atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon sistemi gibi büyük projeler yapacak.



Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, ilçelerde çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

 

Tarsus, Çamlıyayla, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Mut, Gülnar, Silifke ve Erdemli'de kurulan Şube Müdürlükleri ile bu ilçelerin hizmetlerinin periyodik olarak devam ettiğini ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Merkez dışındaki ilçelerimizin ihtiyaç duyduğu bütün hizmetler, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığımıza bağlı ilçe Şube Müdürlükleri aracılığı ile yürütülmekte. Daire Başkanımız ve Şube Müdürlerimizle sık sık biraraya gelerek, ilçelere gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan hizmetleri ve vatandaşlarımızın memnuniyeti noktasında yapılması gerekenleri ele alıyoruz." dedi.

 

Söz konusu ilçelerde ve bu ilçelere bağlı mahallelerde genel olarak; yol bakım ve onarımı, asfaltlama, sinekle mücadele, park-bahçe ve temizlik işleri ile veterinerlik hizmetlerinin ön plana çıktığını belirten Başkan Kocamaz, "Muhtarlık İşleri Daire Başkanlıımıza bağlı ilçe şube müdürlüklerimiz, söz konusu hizmetleri periyodik olarak yerine getirmekte. Bizlerde inşallah süreç içerisinde bu ilçelerimizin gereksinimi olan hal kompleksi, otogar, atıksu arıtma tesisi ve kanalizasyon sistemi gibi büyük projeleri hayata geçireceğiz." dedi. 


Büyükşehir Yasası ile mahalleleri Büyükşehir'e bağlanan vatandaşlar ise, "Daha önce İl Özel İdaresi tarafından tam olarak yerine getirilmeyen hizmetler, şu anda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. 


Köy Hizmetleri'nin 30 yıldır asfaltlayamadığı 300 metrelik yolu Büyükşehir 2 günde asfaltladı. Bugün ilçelerimizin en ücra yerlerinde veya dağ başlarında Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinalarını rahatlıkla görüyoruz. Bu duyarlılığı ve hizmet konusunda bizleri unutmadığı için Başkan Kocamaz'a teşekkür ediyoruz." dediler. 


Yeni Ufuk Gazetesi


Geri Dön