15 / 05 / 2024

Mersinli Semt Merkezi hizmete sunuldu!

Mersinli Semt Merkezi hizmete sunuldu!

Konak Belediyesi'nce yapımına 2014 yılının Aralık ayında başlanan Mersinli'deki semt merkezi inşaatı kısa sürede tamamlandı. Kadın ve çocuklara yönelik çeşitli kurs ve eğitimlerin verildiği semt merkezlerine bir yenisi daha eklendi.



İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta kadın ve çocuklara yönelik çeşitli kurs ve eğitimlerin verildiği semt merkezlerine bir yenisi daha eklendi. Konak Belediyesi'nce yapımına 2014 yılının Aralık ayında başlanan Mersinli'deki semt merkezi inşaatı kısa sürede tamamlandı. 2814 sokak girişindeki 375 metrekare alan üzerine inşa edilen, modern ve çevreye duyarlı mimarisiyle dikkat çeken üç katlı merkez hizmete girecek. Temeli atıldıktan kısa bir süre içinde tamamlanan ve Konak Belediyesi'nin Ekim ayı meclisinde hayırsever Nazime-Sacide Akarcalı'nın adının verildiği semt merkezin faaliyete geçmesiyle Mersinli halkının özlediği hizmetler de bölgeye gelecek. 


HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ 

Göreve geldiği yıl Mersinli'de temelini attığı semt merkezinin açılışını gerçekleştirecek olmanın haklı gururunu yaşayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bölge halkına yakışır bir bina inşa ettiklerini belirterek, yeni semt merkezinin hayırlı, uğurlu olmasını diledi. 


Modern mimarisi ve iç düzenlemesiyle göz dolduran Nazime-Sacide Akarcalı Semt Merkezi'nde her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü belirten Başkan Pekdaş, kaliteli malzeme kullanıldığı için merkezin ses ve ısı yalıtımının oldukça iyi olduğunu söyledi. Pekdaş, merkezin faaliyete geçmesiyle bölgeye kamu eli değeceğini belirterek; "Binamızın temelini 2014 yılının Aralık ayı sonunda atmıştık. Çok kısa bir süre içinde inşaatını tamamladık. Hayırsever Fatma Sacide Akarcalı da yaptığı bağışla insan haklarına saygılı, laik, kendine güvenen bireylerin yetişmesine yönelik bir katkı koydu. Annesinin adının yaşatılacağı bu merkezi önümüzdeki ay yapacağımız törenle Mersinli halkımızın hizmetine sunacağız. Bu semt merkezimizde kadınlar, çocuklar gençler yaşamı kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar yapacaklar. Mersinli semtimizin de artık bir semt merkezi olacak ve biz burada birçok etkinliği daha birlikte gerçekleştireceğiz" dedi. 


Habertürk Egeli Ek


Geri Dön