08 / 05 / 2024

Mert Başaran dolar yatırımcılarını ilk ve son kez uyardı! Paranızı kaptırmayın!

Mert Başaran dolar yatırımcılarını ilk ve son kez uyardı! Paranızı kaptırmayın!

Ünlü ekonomist Mert Başaran, yatırım yapan yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak en karlı yatırım aracının hangisi olduğunu açıkladı.



Ekonomist Mert Başaran ' Dolar mı alalım yoksa altın mı?'2 sorusuna açıklık getirdi. Yatırımcıları tek tek uyardı. Başaran, ellerindeki oarayı çeşitli yatırım araçlarıyla değerlendirmeye çalışıyor. Ancak seçimlerin ardınan altın ve dolardaki düşüş yatırımcıları endişelendirmeye başladı. Ekonomist Başaran ise altın ve dolar konusunda taviyede bulundu. İşte Mert Başaran'dan dolar yorumu...

Mert Başaran dolar yatırımcılarını ilk ve son kez uyardı! Paranızı kaptırmayın!

DÖVİZ ALIN DİYENLERİ UYARDI!

Mert Başaran doların bir yatırım aracı olmadığını söyledi. Doların artacak olması, dövizin artma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyleyen Başaran 'döviz alın' diyenlere şunu söyledi: ''Niye döviz alın diyorsunuz? Bakın, kritik nokta şu: Döviz artmayacak demiyorum, ama döviz arttığında altın her zaman daha çok artmıştır.

Tarihe bakın lütfen, 20 yıllık, 30 yıllık, 40 yıllık, 50 yıllık. 1970'ten beri bakın, dolar ne kadar artmışsa, altın ondan hep yüzde 50 daha fazla artmıştır. Altın, 100 kat artmış doları 50'ye çarpmış, dolar 50 dolar olmuş." ifadelerine yer verdi.

PARANIZI KAPTIRMAYIN!

Başaran, döviz konusunda eleştirilerinde haklı olduğuna vurgu yaparak, altın alımı ile enflasyondan korunacağının altını çizdi. 

Başaran, “Doların enflasyonunu yeneceksiniz ve Amerikan Merkez Bankası'na fayda sağlamayacaksınız. Bunu da birileri bence istemiyor. Yoksa benden çok daha bilgili adamlar bunu bilmiyor olamaz. O yüzden paranızı kaptırmayın” dedi.

Mert Başaran dolar yatırımcılarını ilk ve son kez uyardı! Paranızı kaptırmayın!

3 NİSAN DOLAR KAÇ LİRA? BUGÜN DOLAR NE KADAR? DOLAR KAÇ TL? GÜNCEL DOLAR KURU 

3 Nisan Dolar kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru alış fiyatı 31,90 lira, satış fiyatı 31,982 liradan satılıyor.Aynı dakikalarda euro/TL kuru 34,29 lira, satış fiyatı 34,45 liradan işlem görüyor.  Euro dolar paritesi  1,0773 bandında hareket ediyor.

Doları bilen adam Selçuk Geçer şimdi de emekli maaşını söyledi! Emekli maaşı tam bu kadar olacak!

Çeyrek altın ne kadar 2024 bugün son dakika: Altın fiyatların bugün ne kadar? Tam, çeyrek altın fiyatı 2024 son dakika

Geri Dön