30 / 04 / 2024

Merter Ailesi, Beykoz'daki 2 milyon m²'lik araziyi satıyor!

Merter Ailesi, Beykoz'daki 2 milyon m²'lik araziyi satıyor!

Seda Tabak, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "Merter Ailesi Beykoz'daki araziyi satıyor" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Önümüzdeki günlerde, İstanbul Beykoz'da son yılların en büyük arazi satışı gerçekleşecek...



Önümüzdeki günlerde, İstanbul Beykoz'da son yılların en büyük arazi satışı gerçekleşecek. Şöyle ki; bu arazi tamı tamına 2 milyon metrekare büyüklüğünde. Merter semtine adını veren, bir zamanlar Merter'in ve Haznedar Çiftligi'nin sahibi olan aile, şimdi elinde kalan son büyük parseli de satışa çıkarıyormuş. Beykoz Konakları ve Acarkent'e komşu olan 2 bin dönümlük arazi için, geçmişte aralarında Tepe ve Akfen'in de bulunduğu bir dizi şirketle, kat karşılığı ve hasılat paylaşımı görüşmeleri yapılmış. Ancak uzun yıllar süren görüşmelerden bir sonuç çıkmamış. Şimdi ise Merter Ailesi, arsayı aynı yöntemle inşaat şirketlerine vermek yerine; satmaya karar vermişler. Ve bu satış karşılığında aile, 300 milyon dolar gelir bekliyormuş. Söz konusu arsanın satışı gerçekleşirse ortaya Beykoz Konaklan, Acarkent ve Çubuklu Vadi Evleri gibi dev bir proje com.tr çıkacak.

Kiptaş'ın da projesi bulunuyor

Beykoz bölgesinde  Kiptaş  ile Kosifler Grubu da proje yapıyor. Geçen yıl otomotivden önce turizme, sonra da konut işine giren Kosifler Alman Giwa ile ortaklaşa Kiptaş'ın arsasını hasılat paylaşımı modeli ile satın almıştı. 554 bin metrekare arazi üzerine 300 metrekare kullanım alamı 300 villa yapılacak. Dereseki köyünde bulunan arazi daha önce Tüm Basm Birlik Mensupları Konut Yapı Kooperatifi'ne aitti.

Merter Ailesi hakkında

Ataları Osmanlı sarayında Hazinedarlık yapan Merter Ailesi, yüzyıllardır İstanbul'da yaşayan köklü bir aile olarak biliniyor.

Ailenin Merter'de kurduğu Haznedar Çiftliği yüzyıllarca bölgede parmakla gösterilen bir bölge olmuş. 1950'li yıllarda bölgede toplu konut alanları oluşturma çalışması yapan Ahmet Merter, İstanbul'da adeta konut hamlesini de başlatmış. Bugünkü inşaat sektörünü aratmayacak derecede tanıtım kampanyalarına girişen Ahmet Merter, 'Yarının modem mahallesi, Merter Sitesi' sloganı ile müteahhitliğe başlamış. Merter'in bu girişimini, sonraki
yıllarda bölgede kurduğu çeşitli siteler izlemiş.
Hürriyet/Seda TABAK


Geri Dön