17 / 05 / 2024

Merter'e otomatik otopark yapılıyor!

Merter'e otomatik otopark yapılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı şirketlerinden İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK), Merter'e 400 araç kapasiteli otomatik otopark yapımını başlattı



İSPARK'tan yapılan yazılı açıklamada, tekstil piyasasının kalbinin attığı Merter'de trafik yoğunluğunu rahatlatmak ve park ihtiyacını karşılamak amacıyla otomatik otopark projesini hayata geçirdiği belirtildi. Yer altına yapılacak yarı otomatik ve konvansiyonel otoparkın toplam 8 bin 131 metrekarelik inşaat alanı üzerine 3 kat olarak inşa edileceği ve üstünün ise meydan ve yeşil alan olarak düzenleneceği belirtilen açıklamada, "400 araç kapasiteli otopark 10 ayda tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulacak" denildi.

Açıklamada, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmaları çerçevesinde hazırlanan otopark projeleri kapsamında Merter'e yapılan otoparka gelen araçların yarı otomatik park alanlarına park edileceği, otoparkın araçların tahliye edilme ve park etme süresiyle Avrupa'nın en hızlı ve modern otoparkları arasında yer alacağı kaydedildi.

Mevcut alandan daha fazla verim almayı amaçlayan yarı otomatik sistemin, sürücüleri katları dolaşmaktan kurtararak araçlarını rahatlıkla park etmelerini sağladığı vurgulandı. Açıklamada görüşüne yer verilen, İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetçi de Merter Otomatik Otoparkı'nın Cihangir'de yapımına başlanan ve kısa süre sonra hizmete sunulacak olan Cihangir Kapalı Otoparkı'ndan sonra şehre kazandırılan dev otoparklardan biri olduğunu belirtti. Gurbetçi, "Dünya kültür şehri İstanbul'a hazırladığımız modern otopark projelerini yapmaya devam ediyoruz. Merter'de yapımına başlayacağımız otomatik otopark da bunlardan biri. Amacımız kentimizi modern bir şekilde gelecek nesillere hazırlamaktır" dedi.
AA


Geri Dön