Meryem Ana Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı!
Trabzon'daki Sümela Manastırı'na benzeyen, Giresun'daki Meryem Ana Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı. Işıklandırılması da tamamlanan yapının bugüne kadar saklı kaldığına dikkat çeken Başkan Yılancı, "Bir ay içinde turizme açmayı planlıyoruz." dedi...
Trabzon'daki Meryem Ana (Sümela) Manastırı'na benzeyen, onun gibi kayalıklara oyulan 4 katlı tarihi yapının restorasyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldı. Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, "Harabe gitti, eser ortaya çıktı. Trabzon'daki Meryem Ana Manastırı'na bir kardeş geliyor. Büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz" dedi. Manastırın çevre düzenlemesi ve alt yapı hizmetleri için Giresun II Özel İdaresi 2 milyon TL harcadı. Merkezden yapıya uzanan 11 kilometrelik yol asfaltlandı, köyle arasındaki 600 metrelik yol ise taşla kaplandı.
BİR AY İÇİNDE AÇILMASI PLANLANIYOR
Manastır için her kurumun sıkı çalıştığını söyleyen Yılancı, Meryem Ana Manastırı'nın, Hıristiyanlığın yayılmaya başladığı ilk yıllara ait bir kaya tapmağı olduğunu vurguladı.
Işıklandırılması da tamamlanan yapının bugüne kadar saklı kaldığına dikkat çeken Başkan Yılancı, "Bir ay içinde turizme açmayı planlıyoruz. Meryem Ana Manastırı'nın büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. Hıristiyanlar için çok şey ifade eden bu yapı, diğer turistler için de görsel ve kültür turizm anlamında ilginç bulunuyor" diye konuştu.
HARABE HALİNDEN ESER KALMADI
Meryem Ana Manastırı'nın tanıtılması için organizasyonlar düzenleneceğini söyleyen Yılancı, "İç Anadolu'dan Karadeniz sahiline geçiş noktasındayız. Sahile uzaklık şu an 2 saat, çalışmalar bitince 1 saat 15 dakikaya düşecek. Turistlerin Şebinkarahisar'da olmaktan, gezmekten zevk alacağına inanıyoruz" dedi. Görünüşü Trabzon'daki Sümela Manastırımı andıran Meryem Ana Manastırı, Hıristiyanlığın yayılmaya başladığı ilk yıllara ait. Bugüne kadar saklı kalan tapınak, turistlerin uğrak yeri olmaya aday.
Akşam