01 / 05 / 2024

Mesa Evleri çengelköy'de 298 daire bulunuyor!

Mesa Evleri çengelköy'de 298 daire bulunuyor!

'çengelköy'de Mesa' İstanbul'dan vazgeçemeyenlere şehrin en nadide semtinde hem modern hayatı hem de geçmiş zamanların güzelliklerini yaşatıyor



Bu hafta Proje Gezi- Yorum İstanbul'un en nadide semtlerindenbiri olan Boğaz kıyısındaki çengelköy'deydi. Türkiye'nin köklü inşaat şirketlerinden Mesa tarafından inşa edilen 'çengelköy'de Mesa projesini, Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu ile birlikte gezdik. Erken gelen yağmur ve fırtına eşliğinde Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Bey'le buluşmak üzere Balmumcu'daki SABAH binasından çengelköy'e hareket ediyoruz. Yaklaşık 20-25 dakikalık bir yolculuktan sonra Mesa'da çengelköy projesinde Erhan Bey'le buluşuyorum. Erhan Bey'le, Su Ada'dan Ahırkapı'ya kadar uzanan muhteşem Boğaz manzarasına hakim Mesa'da çengelköy dairelerinden birinde sohbete başlıyoruz. Sahili, tarihi çınarı, iskelesi, televizyon dizileriyle çengelköy'ü 'Boğaz'ın saklı cenneti' olarak tanımlayan Erhan Bey, Mesa'da çengelköy projesini 'İstanbul'da kalan son İstanbul' sloganıyla hayata geçirdiklerini anlatıyor. çengelköy'de Mesa arazisi Osmanlı Dönemi'nde temiz havası nedeniyle göğüs hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir alanmış. Erhan Bey bu nedenle burada olabildiğnce yeşil alanları bol tutarak, yatay bir yaşam konsepti kurguladıklarını ifade ediyor. Projenin yüzde 80'lik bölümü yeşil alanlardan ve yansıma havuzlarından oluşuyor.

ÖZEL TASARIMLAR
Erhan Bey'le projede 3 tip örnek daire geziyoruz. Projede 3'er katlı 46 adet blokta toplam 298 daire bulunuyor. Bahçe katta yer alan daire 150 metrekare, orta kat 175 metrekare, üst kat ise dubleks 145 metrekare. Geniş salonların yer aldığı dairelerde, açık mutfaklar bulunuyor. Mutfaklarda Franke marka ankastre ürünler kullanılmış. çift buzdolabı, çamaşır makinesi, mini fırın, set üstü ocak ve davlumbazda Franke ürünleri tercih edilmiş. Projeye özel olarak çuhadaroğlu firması tarafından özel olarak kapı ve pencere sistemleri geliştirilmiş. Özel açma kapama sistemine sahip olan bu sistem sayesinde ses ve ısı yalıtımında maksimum verim sağlanmış. Projede kullanılan tüm ahşap malzemeler ise Mesa'nın kendi fabrikasında üretilmiş. Ebeveyn banyolarında jakuzi bulunan projede, banyo ve mutfak armatürlerinde ise Artema ürünleri, mutfak dolaplarında ise Line Decor ürünleri kullanılmış.

Hem ekonomik hem de ekolojik
Erhan Bey, çengelköy Mesa'da sosyal tesiste enerji ihtiyacının büyük bölümünün yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak sağlandığına dikkat çekiyor. Bu amaçla proje içinde güneş panelleri, rüzgar tribünleri ve toprak kaynaklı ısı pompası heat pomp sistemleri yer alıyor. Kullanılan atık su da, filtreleme ve arıtma ile yeşil alanın sulanmasında tekrar kullanılıyor.

BEĞENDİM
 Dikey yapılaşan İstanbul çengelköy'de Mesa yatay yaşam konseptiyle farklılaşıyor.
 Projede hemen hemen tüm daireler Boğaz manzarasına hakim konumda.
 Projede kullanılan alternatif enerji kaynakları ve yeşil alan yoğunluğu dikkat çekici.
 Yeraltı otoparkıyla proje trafikten arındırılmış.

BEĞENMEDİM
 çegelköy'de Mesa projesi yüksek duvarlarla çevrilmiş, bu kimileri tarafından tercih edilebilir ancak güvenlik için farklı bir seçenek düşünülebilirdi.
 Projenin Boğaz manzarası zaman zaman proje etrafındaki yapıların kaçak katlarınca kesiliyor.
 Yakınında alışveriş merkezi bulunmuyor.

'Kaliteli yaşam' garantisi
Projede, kapalı ve açık yüzme havuzları, fitness, sauna, çocuk kulübü, squash, çok amaçlı salonun bulunduğu bin 300 metrekarelik bir sosyal merkez yer alıyor. Ayrıca tenis kortu, basketbol-voleybol sahası, çeşitli çocuk oyun alanları, yürüme yolları gibi dış mekan düzenlemeleri de bulunuyor. Kapalı otopark alanında tüm bloklar birbirine bağlanarak, dairelere direkt ulaşım imkanı sağlanıyor.
Sabah/Bülent YOLDAşž

216 460 29 67 / 68

www.mesacengelkoyde.com


Geri Dön