29 / 04 / 2024

Mesut Akgül: 30'un üzerinde büyük tesis yaptık!

Mesut Akgül: 30'un üzerinde büyük tesis yaptık!

Mamak'ta yeniden aday olan Mesut Akgül, son beş yılda bütçelerini üç kat artırdıklarını söyledi. Akgül, "30'un üzerinde büyük tesis yaptık. Ulaşım problemini çözeceğiz demiyorum, mutlaka çözülmesi lazım" şeklinde konuştu.



Mamak'ta yeniden aday olan mevcut AKP'li belediye başkam Mesut Akgül, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırken kendinden önce görev yapan partilisi belediye başkanını da eleştirmekten geri durmadı. Akgül, belediyeyi 80 milyon TL'lik bütçeyle teslim aldığım, son 5 yılda yalnızca 60 milyon TL vergi borcu ödediğini belirterek "220 milyon TL yatırım yaptık. Bütçemiz de üç kat arttı. 30'un üzerinde büyük tesis yaptık. Ulaşım problemini çözeceğiz demiyorum, mutlaka çözülmesi lazım" dedi. 


Akgül, Mamak'ın Türkiye gündemine üç konuyla geldiğini anımsattı. Bunlardan birinin Mamak çöplüğü olduğunu, yapılan rehabilitasyonla çöplük yerinde ciddi bir tesis oluşurulduğunu belirten Akgül, hemen yanına gelen iş merkezinin-ise Ankara'nın diğer ilçelerinin yam sıra çevre illerden de rağbet gördüğünü anlattı. Akgül, "Burada 2 bin 500 kişi çalışıyor yüzde 85'i Mamaklı" diye konuştu. 

Gecekondu konusunda ciddi adım attıklarını, ilçenin Ankara'da en çok inşaat ruhsatı verilen yer olduğunu belirten Akgül, "Önümüzdeki dönem Mamak artık gecekondu ile anılmayacak. Hedefimiz 25 bin gecekondu yıkmak. Bunu sahipleriyle anlaşarak yaptığımızı düşünürseniz o kadar da kolay değil" dedi. 

'Hastane, üniversite' yapılacak İlçenin ihtiyacı olan hastane sorununun çözüm yoluna girdiğini belirten Akgül, "Arsa tahsis ettik, ihalesi yapıldı, 200 yataklı hastane yapılıyor. İlk üniversitemizin protokolünü pazartesi imzalıyoruz. Gen bilimleri ve kök hücre araştırmalarıyla ilgili üniversite kuruyoruz. Dünyada üç tane var. 

Dördüncüsü Mamak'ta olacak" değerlendirmesini yaptı.Göreve geldiğinde ilçede hiç kapalı pazar olmadığını, 10 kapalı pazaryeri yaptıklarım, şehir stadı, kapalı havuz, spor salonunun yapılan tesislerden bazıları olduğunu belirten Akgül, yeni dönemde Mamak'a üç kent meydam yapılacağını söyledi. 

'Kıbrıs Kanyonu açılacak' Süren kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanması durumunda Mamak'ın "Yeşil Mamak" olacağını savunan Akgül, "Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 6.5 metrekareden 8.2 metrekareye yükselttik. Ama turbun büyüğü heybede. O da Kıbrıs Kanyonu" diye konuştu. Kıbrıs Kanyonu'nun başkentin tek kanyonu olduğunu,-toplam 2 milyon 750 metrekarelik bir doğal aktivite alanı olduğunu anımsatan Akgül, şöyle konuştu: "Herkes buraya ilişkin bir proje geliştirir. Ancak önümüzdeki dönem burayı tüm Ankara'ya, Türkiye'ye açacağız. Sit alanı doğal yapısını bozmadan asma köprüler, yürüyüş yolları yapacağız. Bunu seçim beyannamemize aldık. Tüm  Ankara  artık Kıbrıs Kanyonu'ndan yararlanacak. Gök- j bilim merkezi yapacağız, 60 metre kulesi olacak. Mavi Göl bölgesini yeniden düzenleyeceğiz. Uygarlık tarihini içeren Zaman Tüneli'ni bitireceğiz. İşsizliği azaltmak için Siteler'i canlandırma projesi sürüyor, üç tane sanayi bölgesi kuruyoruz." Ulaşım sorununu çözeceğini söyleyen Akgül, projelerini anlattı. 


Cumhuriyet Ankara


Geri Dön