01 / 05 / 2024

Metaverse ile sanal emlak uzmanları geliyor!

Metaverse ile sanal emlak uzmanları geliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse ile sanal emlak uzmanlığı gibi yeni bir iş tanımını beraberinde getirecek.



Sıklıkla bilim kurgu romanlarında ve bilim kurgu filmlerinde seneler önce tanık olunan Metaverse kavramı, çok uzak olmayan bir gelecekte yaşamımızın bir parçası oluyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen blockchain ve kripto para teknolojilerinin dışında sanal dünyalardaki emtia yatırımlarına da entegre olacak olan Metaverse, birçok insanın kendi sanal temsilleri yani avatarlarıyla  birbirleriyle ve dijital nesnelerle etkileşime girebilmelerine imkan sağlayacak. İnternetten sonra en önemli buluş ve geleceğin dijital dünyası şeklinde belirtilen Metaverse, yeni çalışma ve iş fırsatlarını da beraberinde getirmiş olacak.

Metaverse ile sanal emlak uzmanları geliyor!

Yaşanan gelişmelere göre, firmaların aradığı elemanı, iş arayanların da aradığı işe kavuştuğu Türkiye’nin istihdam kaynağı Elemannet, yakın gelecekte Metaverse dijital evreninde ilgi görecek mesleklere değindi. Bu meslekler arasında sanal emlak uzmanı da yer alıyor.

Sanal Emlak Uzmanı

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse insanların sosyalleşebilmesine imkan sağlayacak olmasının dışında insanların ve fimaların ev, sanal arsa, dükkan gibi ihtiyaçlarına da yanıt vermiş olacak. Gündemden düşmeyen Metaverse evrenindeki sanal araziler bir çeşit emlak ekonomisi de oluşturmuş olacak. Bu durum sanal emlak uzmanlığı gibi yeni bir iş tanımını beraberinde getirmiş olacak.


Geri Dön