Turizm

Mete Vardar: Sıcak havalar Kıbrıs'a ilgiyi ciddi oranda artırdı!

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Hava şartlarının değişimiyle beraber kışın daha az talep alan Kıbrıs Akdeniz bölgelerini içeren paketler daha çok ilgi görür ve satar hale gelmiş durumda" dedi.


Normallerin üzerinde seyreden sıcaklık nedeniyle mevsimlerin birbirine geçmesi turizm sektöründe sezonların erken açılıp erken kapanmasına yol açtı. Turizmciler değişken hava durumuna göre pozisyon alırken, sıcak kış mevsiminin en fazla kazananı ise KKTC oldu. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Hava şartlarının değişimiyle beraber kışın daha az talep alan KıbrısAkdeniz bölgelerini içeren paketler daha çok ilgi görür ve satar hale gelmiş durumda" dedi. 


Vardar, şöyle konuştu: "Eski dönemlerde kışın hiç Karadeniz turu yapmazken artık butik Ayder turu vb. tarzda turlar da yapar durumdayız. Mevsimlere göre iş planlamalarımızı da değiştiriyoruz. Özellikle Kıbrıs'ta yaptığımız uçaklı kış paketlerinin fiyat cazipliğine ilave olarak 20-25 dereceleri bulan havalar da Kıbrıs'a ilgiyi ciddi oranda artırdı. Akdeniz taleplerinde de artış var." 


Vatan