01 / 05 / 2024

Meteoroloji uzmanından son dakika hava durumu açıklaması!

Meteoroloji uzmanından son dakika hava durumu açıklaması!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yeni haftada sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini söyledi. 



Meteoroloji uzmanı Çelik, ülke genelindeki hava sıcaklıkları hakkında bilgi verdi ve bugün görülen yağışlı havanın akşam saatlerinde doğu bölgelerine yöneleceğini, kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer etkili olmaya devam edeceğini söyledi.

Meteoroloji uzmanından son dakika hava durumu açıklaması!

Perşembe günü, sistemin kuzey ve doğu bölgelerinde yağışın devam edeceğini vurgulayan Çelik, Karadeniz bölgesi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda yağışların süreceğini belirtti. Perşembe günü özellikle Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli lodosun etkili olacağını ve aralıklarla yer yer kuvvetli yağışlar beklediklerini ifade etti.

Cuma günü sistemin biraz daha doğuya hareket edeceğini ve yurdun kuzey doğusunda yağışların süreceğini kaydeden Çelik, iç batı bölgelerde yağış beklemediklerini ve havanın cuma günü akşam saatlerinden itibaren yavaş yavaş ısınmaya başlayacağını belirtti.


Geri Dön