30 / 04 / 2024

Metin Altınok'tan Avrupa'da inşaat yapan iş insanlarına öneri!

Metin Altınok'tan Avrupa'da inşaat yapan iş insanlarına öneri!

Melih Altınok, Avrupa'da inşaat yapan iş insanlarına öneride bulundu. Altınok, Avrupa'da inşaat yapan iş insanlarının yurt dışına götürdüklerinin yüzde onunu kendilerini zengin eden ülkelerine geri getirmeyi düşünmeleri gerektiğini belirtti...



Melih Altınok, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, Avrupa'da inşaat yapan iş insanlarına öneride bulundu. Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, bugünkü köşe yazısında Avrupa ülkelerinden pasaport almak için dışarıda milyar dolarlık otel inşaatlarına başlayan iş adamlarına değindi. 

Altınok, "Son birkaç yılda kıytırık Avrupa ülkelerinden pasaport almak için dışarıda milyar dolarlık otel inşaatlarına başlayan iş adamlarımız vardı. Acaba diyorum, hiç olmazsa bu "aydınlanma" sayesinde yurt dışına götürdüklerinin yüzde onunu kendilerini zengin eden ülkelerine geri getirmeyi düşünmezler mi?" dedi.

İşte Metin Altınok'un 'Bir vatandaş olarak TÜSİAD'dan beklentim' başlıklı yazısının bir kısmı...

"Son birkaç yılda kıytırık Avrupa ülkelerinden pasaport almak için dışarıda milyar dolarlık otel inşaatlarına başlayan iş adamlarımız vardı. Acaba diyorum, hiç olmazsa bu "aydınlanma" sayesinde yurt dışına götürdüklerinin yüzde onunu kendilerini zengin eden ülkelerine geri getirmeyi düşünmezler mi?" 

"Paralarını üçe beşe bakmadan dışarıya uçurdular. Milyarlarca dolardan bahsediliyor.

Şu kadarını söyleyeyim, muhalefetin istediği gibi, IMF'ye gitsek isteyeceğimizin onlarca misli!

Sermaye özgür. İstediğini yapar, sözümüz yok. Ama ne yazık ki para her derde deva değil. Örneğin şimdilerde, gelecek hayalleri kurdukları Avrupa ülkelerinde hastane kapılarını bile açmıyor o paralar.

Acaba diyorum, hiç olmazsa bu 'aydınlanma' sayesinde yurt dışına götürdüklerinin yüzde onunu kendilerini zengin eden ülkelerine geri getirmeyi düşünmezler mi? Devlete vermesinler tabii. İstiyorlarsa kendi bankalarına yatırsınlar. Yani sağ cepten alıp sol ceplerine koyacaklar, o kadar." 


Geri Dön