30 / 04 / 2024

Niyazi Tan: Malatya'da inşaat liseleri açılmalı!

Niyazi Tan: Malatya'da inşaat liseleri açılmalı!

Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan ve birçok kişinin istihdam edildiği inşaat sektöründe belli alanlarda uzmanlaşmış kişilere duyulan ihtiyaç her geçen gün arttı. Niyazi Tan, Malatya'da İnşaat Liselerinin açılması gerektiğinin altını önemle çizdi.



Ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan ve birçok kişinin istihdam edildiği inşaat sektöründe belli alanlarda uzmanlaşmış kişilere duyulan ihtiyaç her geçen gün arttı. Sektördeki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için inşaat liselerinin büyük önem taşıdığını dile getiren Malatya Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı Niyazi Tan, Malatya'da İnşaat Liselerinin açılması gerektiğinin altını önemle çizdi. Tan, inşaat liselerinin açılmasıyla hem kaliteli ve sağlam binaların yapılacağını hem de istihdam oluşturularak işsiz gençlerin sayısının azalacağını söyledi. 


Başlatılan kentsel dönüşüm projesinde ülkenin yeniden inşa edileceğini belirten Tan, "Yeniden inşa edilecek yüzbinlerce inşaatlarda çekirdekten yetişmiş, çok iyi eğitim almış inşaat Lisesi diploması olan gençlerimizin usta olarak çalışması gerekir" dedi.


10 ŞİDDETİNE DAYANIKLI BİNALAR İNŞA EDİLİR 


Her yıl binlerce iş kazasının yaşandığı ülkemizde bu liselerin büyük önem arz ettiğini ifade eden Tan, "Lise mezunu olup işsiz kalan, iş bulamayan çocuklarımız inşaat liselerinde öğlene kadar teorik eğitim, öğleden sonra da inşaatlarda en son tekniğe uygun baret ve iş elbiseleriyle çalışırlarsa çok iyi usta olacaklardır. Liseyi bitirince de iş garantisi olacaktır. Demirci, kalıpçı, betoncu, sıvacı, duvarcı, elektrikçi, su tesisatçısı, fayansçı, alçıcı, parkeci, ısı yalıtıma, kompositçi, peyzaja, mermerci, demir doğramacı branşlarında inşaat liselerinde çalışarak okuyan gençlerimiz Türkiye'de ve dünyada 10 şiddetine dayanıklı inşaatları inşa edeceklerine inanıyorum. Her yıl binlerce iş kazası yaşadığımız inşaat sektöründe inşaat lisesinde 4 yıl okutulacak iş emniyeti dersi alan eğitimli genç ustalarımızla gurur duyacağız. Bu liselerde genç okuyan öğrencilerimize devletimizin burs vermesini de tavsiye ediyorum"


Malatya Sonsöz


Geri Dön