02 / 05 / 2024

Metin Kilci: Doğalgaz indirimine madalya yok

Metin Kilci: Doğalgaz indirimine madalya yok

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Kilci, doğalgaz zammını eleştirenlerin, indirim gelince sustuklarını söyledi



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, doğalgaza zam gelince eleştirirenlerin, indirim yapıldığında takdir etmediğinden yakındı. Şubat ayında doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili konuşan Kilci, serbest piyasa ekonomisi gereği zam ne kadar yapılması gerekiyorsa o kadar yapılacağını, indirim icap ederse de indirim yapılacağını kaydetti.

FATURA HEP BİZE ÇIKIYOR

Doğalgaza yapılan zamla ilgili eleştirilere değinen Kilci "2009 yılında iki kez ciddi oranda indirim yapıldı, kimse indirim yapıldı diye madalya vermedi" dedi. Kilci, insanların aklında hep zam kaldığını, bunun da artık aşılması gerektiğini söyledi. Kilci "Geçenlerde bir televizyon kanalında kömür zehirlenmesinden vefat eden yeni evli çiftin haberini (2009 yılında doğalgaza astronomik zamlar yapıldığı için faturalarını ödeyemediler, kömür yaktılar ve öldüler) diye verildi. Onun bile faturası buna çıktı" diye konuştu.

Azeri gazının fiyatı artacak 

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Azerbaycan'dan gelen doğalgaz fiyatının da artmasını beklediklerini belirtti. Fiyat revizyonuna ilişkin anlaşmanın bir maddesi bulunduğunu belirten Kilci "Belli bir miktar atmasını bekliyoruz" dedi. 2008 ve 2009 yıllarında al ya da öde anlaşmaları çerçevesinde alınamayan doğalgaz bulunduğunu belirten Kilci, İran'a 700 milyon dolara yakın tutarda al ya da öde yükümlülüğü doğduğunu vurguladı. Kilci, bu paranın zarar değil, gelecekte alınaacak gazın parasının peşin ödenmesi olarak düşünülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Star


Geri Dön