03 / 05 / 2024

Metin Şentürk, Fikret İnan'ın arabasıyla hız yaptı

Metin Şentürk, Fikret İnan'ın arabasıyla hız yaptı

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, Türkiye'nin en uzun pistine sahip GAP Havaalanı'nda Ferrari'nin F430 modeliyle hız yaptı denemesi yaptı



2 Nisan günü işadamı Fikret İnan'a ait ay-yıldızlı kırmızı Ferrari ile GAP Havaalanı'nda hız rekoru kırmayı planlayan Şentürk, ilk deneme sürüşünü gerçekleştirdi. 22 kişilik ekiple çalışmalarını südüren Şentürk, dünya rekorunu kıracağını belirtti. 240 kilometre hıza ulaşan Şentürk, 300 kilometre hıza ulaşmayı amaçladığını belirterek, "Bu pistte kendime tek rakip olarak Türk Hava Yolları'nı görüyorum" dedi. Türkiye'nin "en hızlı körü" olmayı hedeflediğini vurgulayan Şentürk, "Bunun için Şanlıurfa'da, 8 günlük bir kampa girdik. 9'uncu gününde kısmet olursa görme engelliler dünya rekorunu kıracağız" dedi.
Ali Leylak-Ömer Pınar/Milliyet

Basında yer alan diğer haberler;

Tek rakibim THY
 
Engelli şarkıcı Metin Şenturk, Şanlıurfa'daki, Türkiye'nin en uzun pistine sahip GAP Havaalanı'nda Ferrari F430 model yarış otomobiliyle hız denemesi yaptı.

Saatte 240 kilometre hıza çıkan Şentürk, hedefinin 300 kilometre olduğunu söyledi. Şentürk, “Bu pistte kendime tek rakip olarak Türk Hava Yolları'nı görüyorum” dedi. Metin Şentürk, Guinness rekorlar kitabına girebilmek için 2 Nisan Cuma günü işadamı Fikret İnan'a ait ay-yıldızlı Ferrari F430'la GAP Havaalanı'nda deneme yapacak.

‘Oyun değil, mesajım var'     

22 kişilik ekiple çalışan Şentürk, Türkiye'nin ‘en hızlı körü' olmayı hedeflediğini belirterek şunları söyledi: “Bunun için Şanlıurfa'da, 8 günlük bir kampa girdik. 9'uncu gününde kısmet olursa görme engelliler dünya rekorunu kıracağız. Hocam Volkan Işık'la, günde 9 saat çalışarak bu rekoru kırmayı planlıyoruz. Türkiye'deki engellilerin neler yapabileceğini dünyaya duyurmak için bu projeyi hayata geçirdik. Bu bir oyun değildir, bunun içinde bir sosyal mesaj vardır.”
Ralli pilotu Volkan Işık ise, rekor denemesinin İngiltere'den gelecek 3 kişilik Guinness gözlemci heyeti tarafından izleneceğini söyledi.
 
Ali Leylak-Ömer Pınar/Milliyet


Geri Dön