28 / 04 / 2024

Metin Şentürk Fikret İnan'ın Ferrari'si ile 270 km hız yaptı

Metin Şentürk Fikret İnan'ın Ferrari'si ile 270 km hız yaptı

Fi Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın Ferrari'si ile Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda rekor sürüşü çalışması yapan Metin Şentürk, 270 km hıza ulaştı



Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için Şanlıurfa'da hız çalışmalarını sürdüren ve ilk denemede 240 km yapan görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, dünkü denemesinde 270 km hıza ulaştı

Şentürk, cuma günü yapılacak rekor sürüşü öncesi çalışmalarını GAP Havaalanı'nda, işadamı Fikret İnan'a ait iki Ferrari F430 model otomobille, günde 9 saat çalışarak sürdürüyor. Şentürk, "Ünlü pilot Volkan Işık beni bir araçla arkadan takip ediyor ve telsiz komutlarıyla yönlendiriyor. Bu kadar süratle neredeyse asfalt ağlıyor. Görme engelli İngiliz Mike Newman'a ait 284 km hızı geçeceğim ve rekoru Türk milletine hediye edeceğim” diye konuştu. Şentürk'ü yalnız bırakmayan Işık ise, "Metin'in hisleri gayet iyi. Metin tek başına telsiz komutlarıyla 270 kilometre hız yaptı. Süratimizi artıracağız ve rekora koşacağız" dedi.
ALİ LEYLAK/Milliyet

Basında yer alan diğer haberler;
270 Kilometre hızla asfaltı ağlattı

TÜRKİYE'NİN en uzun pistine sahip Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda birkaç gündür "Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru"nu kırmak için deneme sürüşü yapan şarkıcı Metin Şentürk, hedefinin cuma günü 300 kilometre sürate ulaşmak olduğunu söyledi. Dünkü deneme sürüşünde mavi renkli Ferrari'nin direksiyonuna tek başına oturan Şentürk arkadan kendisini takip eden kırmızı renkli Ferrari'nin direksiyonundaki pilot Volkan Işık'ın telsiz anonsuyla yaptığı yönlendirme ile 270 kilometre hıza ulaştı. Şentürk "Asfalt ağlıyor. 2 Nisan'da kıracağım rekoru ülkeme hediye etmek istiyorum" dedi.
Mehmet YILDIRIM/SABAH

Bu kez asfaltı ağlattı 
ŞANLIURFA'da, Guinness rekorlar kitabına girmek için hız çalışmalarını sürdüren ve ilk denemede 240 kilometre yapan görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, bugünkü denemesinde 270 kilometre hıza ulaştı. Tek başına bindiği otomobili, kendisini takip eden ralli pilotu Volkan Işık'ın telsiz komutlarıyla kullanan Şentürk, “Rekora iki adım kaldı. Bu süratle nerdeyse asfalt ağlıyor” dedi.

ASFALTI BÖYLE AĞLATTI
Metin Şentürk, 2 Nisan Cuma günü yapılacak rekor sürüşü öncesi çalışmalarını Türkiye'nin en uzun pistine sahip GAP Havaalanı'nda işadamı Fikret İnan'a ait iki Ferrari F430 model otomobille günde 9 saat çalışarak sürdürüyor. Şentürk, bugün tek başına bindiği ay- yıldızlı mavi Ferrari F430 model otomobille hızını 270'e çıkardı. Geçen hafta cuma günü aynı model ay- yıldızlı kırmızı otomobille 240 kilometre hız yapan Metin Şentürk, dünya rekorunu kıracağını söyledi. Şarkıcı, “Rekora iki adımımız kaldı. Ünlü pilot Volkan Işık, yönetiminde bu çalışmalarımı yapıyorum. Arkadan beni takip eden arabada Volkan Işık hocam beni telsiz komutlarıyla yönlendirmesiyle bu sürüşümü gerçekleştiriyorum. Pistte ben ve canavar gibi araba ile yalnızız. Bu kadar süratimle neredeyse asfalt ağlıyor. Bu rekoru ülkemize hediye etmeyi yürekten istiyorum. Herkesin hayır duasını istiyorum. Bu bir oyun değildir, içinde sosyal mesajım vardır” diye konuştu.

22 kişilik ekiple hız çalışmalarını sürdüren Metin Şentürk'ü yalnız bırakmayan pilot Volkan Işık, şarkıcının iyi bir öğrenci olduğunu söyledi. Işık, “Hız denemesi için her şey gayet güzel gidiyor. Metin'in hisleri gayet iyi. Onu rahatlamak için ilk sürüşünde yanında oturuyordum. Daha sonra süratimizi arttırdık. Ben arkadaki otomobille onu takip ettim. Metin tek başına telsiz komutlarıyla 270 kilometre hız yaptı. Bu oldukça önemli bir rakam. Ancak biraz daha süratimizi artıracağız ve rekora koşacağız” dedi.

KAHKAHASI TELSİZE YANSIDI

Rekor denemesi sırasında 270 kilometreye ulaşan Metin Şentürk'ün kahkahası telsiz anonslarına yansıdı. Şentürk, görme engelli İngiliz Mike Newman'a ait 284 kilometre hızı geçeceğini ve rekoru Türk milletine hediye edeceğini söyledi.
ALİ LEYLAK/Hürriyet


Geri Dön