11 / 05 / 2024

Metrocity AVM satılacak mı?

Metrocity AVM satılacak mı?

İstanbul’da sayıları 50’yi bulan AVM’lerin büyük bir kısmındaki esnaf yaz durgunluğu yaşarken, Vatan gazetesinden Necla Dalan, AVM alım satım piyasasını hareketlendirecek habere imza attı.



Dalan’ın haberine göre 1. Levent’te Zincirlikuyu Mezarlığı’na da komşu olan Metrocity’ye Lübnanlılar talip olmuş. Metrocity’nin yatırımcısı olan şirket, AVM’ye Ortadoğulu yatırımcılardan ilginin olduğunu doğrulamış. Kulislerde konuşulanlara göre Lübnanlılar 50 milyon dolarlık ön ödemeyi yapmış bile, toplam satış bedeli ise 500 milyon doları bulacakmış. Sektör uzmanlarına göre Metrocity’nin satış fiyatının 430 milyon dolardan aşağı olmayacağı belirtiliyor.


 


Yakın plan Metrocity


 


Metrocity’nin 51 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunuyor. Metrekaresi 60 dolardan hesaplansa ayda 3 milyon, yılda 36 milyon dolarlık bir gelir söz konusu.


 


Alışveriş merkezlerinin satışlarının 12 yıl üzerinden yapıldığı düşülürse Metrocity’deki değer 432 milyon doları buluyor. Metrocity’nin ayrıca MİA kapsamında olan Büyükdere aksı üzerinde konumlanması ve metro bağlantısının bulunması da büyük bir avantaj.


 


Metrocity AVM’nin satılması durumunda Kuveytliler’in ardından Lübnanlılar Türkiye’deki ikinci büyük alışveriş merkezi alımını gerçekleştirmiş olacak. 2007 yılında Cevahir AVM’yi fon kaynağı Kuwait Investment Authority olan St Martins Property 750 milyon dolara almıştı.


 


MetrocIty, 24 katlı ofis binası ve toplam 205 daireden oluşan her biri 26 katlı iki adet rezidans binası ve alışveriş merkezi kompleksinden oluşuyor. Alışveriş merkezi 1. Levent metro istasyonuna doğrudan bağlantılı...


 


Türkiye’nin altından metro geçen ilk alışveriş merkezini içeren proje Ağım ve Öztemir aileleri tarafından arsa bedeli hariç 120 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirildi. Alışveriş merkezi 5 kat üzerinde 175 mağaza, restoran ve cafesi, 1.200 araç kapasiteli kapalı otopark ile hizmet veriyor.


Yeni Akit


 



Geri Dön