06 / 05 / 2024

Perella Weinberg, Türkiye'de AVM satın alacak!

Perella Weinberg, Türkiye'de AVM satın alacak!

mfi AG'nin çoğunluk hissesini alan Alman Perella Weinberg firması, Türkiye'yi de yatırım yapılacak ülkeler arasına aldı. Firma AVM satın almayı ya da ECE Türkiye gibi AVM yöneticisi olmayı planlıyor



Ay başında Türkiye'de de AVM sektöründe yatırımcı ve mülk sahiplerine proje geliştirme, yönetim ve kiralama konularında hizmet veren avm mfi Management für Immobillien AG'nin çoğunluk hissesini alan Perella Weinberg Partners Finansal Hizmetler Firması Avrupa gayrimenkul yatırım kolu olan Perella Weinberg Gayrimenkul Fonu satın aldı. Fon, Türkiye'de de yatırıma geliyor. AVM mfi Partners Türkiye Başkanı Aydın Yurdum, "Firma Avrupa'da çok güçlü bir fon. Türkiye ile ilgili de büyüme planları var. Hem ortaklık yapabilir hem de AVM satın alarak Türkiye'de yatırım yapabilir. Şu an birkaç bölgeye bakıyoruz" dedi.

1.5 MİLYAR $'LIK BÜTÇESİ VAR

Perella Weinberg Gayrimenkul Fonu'nun yatırımı ile süregelen faaliyetlerini geliştirmeyi ve öz sermayesini güçlendirmeyi amaçlayan mfi, iş geliştirme faaliyeti alanında şu an 1.5 milyar dolarlık yatırım hacmi olan 8 iş geliştirme projesi ile birlikte bazı eski AVM'lerin de yeniden yapılandırılması konuları üzerinde yoğun olarak çalışıyor. Perella Weinberg Partners ortağı Leon Bressler ise konuyla ilgili, "Biz bu sektörde en başarılı Alman şirketlerinden birine yatırım yapıyoruz ve mfi'nin uzun vadedeki başarı öykülerinin devamı için onları desteklemek amacındayız. Sermaye artışı sayesinde mfi; ortakları, kiracıları ve müşterileri yararına olan faaliyet ve hizmet yelpazesini genişletebilme adına daha fazla esneklik kazanmış olacak" diye konuşuyor.

Üç yıl önce mfi AG ile ortak oldular

mfi Management AG şirketiyle 2007 yılında ortak olduklarını belirten Aydın Yurdum, özellikle yükselen pazar olarak görülen ve takip edilen Türkiye'nin Alman yatırımcının da takip ettiği pazarlar arasında olduğunu söyledi. Yurdum, en geç 2011 yılında firmanın yatırıma gelmeye hazırlandıgını ifade etti. Firma birleşme ve satın almalar yoluyla yönetimine girdiği şirketlerin sermaye altyapısını güçlendirip büyümesini sağlıyor.
Sabah/Pınar ÇELİK


Geri Dön