16 / 05 / 2024

Metrocity yanıyor! Levent dumanlar altında!

Metrocity yanıyor! Levent dumanlar altında!

İstanbul Levent'te bulunan Metro City AVM'de yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.



Şişli Kaymakamı Kaya'dan açıklama geldi

Ekonomim'in aktardığı detaylara göre, olay yerine gelen Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, basın mensuplarına konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşların tahliye işleminin 10 dakika gibi bir sürede alışveriş merkezinin ön ve arka kapılarından yapıldığını söyledi.

Ekiplerin çalışmasını sürdürdüğünü kaydeden Kaya, içeride kimsenin bulunmadığını ancak soğutma işlemlerinin tamamlanmasının ardından son kontrolün yapılacağını dile getirdi.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, olayda yaralı ve can kaybı olmadığını belirterek, ana binaya geçişin engellendiğini, çatıda da hızlı şekilde söndürme çalışmasının yapıldığını söyledi.

Ahmet Gazi Kaya, söz konusu yangının mühürlü bir işletmenin çatısında çıktığını, detaylı bilgiye itfaiyenin raporu sonucunda ulaşılacağını belirtti.

Günlük ziyaretçi sayısı 12 bin kişi

Levent’te eski Philips televizyon fabrikası’nın yerinde 1995 yılında proje çizimleri, 2000 yılının başında da  inşasına başlanan MetroCity AVM, 2002 yılında tamamlandı ve 2003 yılının başında ise hizmete açıldı. Öztemir ve Ağım ailesine ait olan alışveriş merkezi, 2006 yılında Kanyon, 2014 yılında ise Özdilek AVM’nn açılması ile önemli oranda güç kaybetti. İlk açıldığı senelerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşan hatta girmek için sıra beklenen alışveriş merkezi hali hazırda yüzde 50 doluluk oranının altında ve günlük 10-12 bin ziyaretçi sayısıyla hizmet veriyor.  Metrocity'den son olarak Fransız Decathlon markası ayrılarak hemen yanındaki Özdilek AVM’ye taşınmıştı.

Avrasya GYO Metrocity'deki gayrimenkulünü aylık 12.7 bin TL'ye kiraya verdi!

Avrasya GYO Metrocity'deki dairesini aylık 25 bin TL'ye kiraya verdi!

Şua İnşaat'tan Elite Concept yangın açıklaması!


Geri Dön