02 / 05 / 2024

Metsan Nexus projesini Daniel Libeskind tasarladı!

Metsan Nexus projesini Daniel Libeskind tasarladı!

Kartal'da yapılacak Metsan Nexus, 400 milyon liraya mal olacak. New York'ta 2001 yılıııda yıkılan 'ikiz kule' olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi bölgesinin yeniden yapımı için baş mimar seçilen Daniel Libeskind, Kartal'da proje tasarladı...



Aralık 2015'te tamamlanması planlanan ve 400 milyon liraya mal olan projenin metrekare fiyatı geçici bir süre için ortalama 3 bin lira olarak belirlendi. Buna göre projede stüdyo dairenin fiyatı 170 bin liradan başlıyor. Yüzde 5 peşin ödeme ve 120 aya kadar taksit imkanı sunulan projede toplam 430 daire yer alacak. 1+1'den 5+1'e kadar daire seçenekleri sunan Metsan İnşaat'ın Kartal'daki karma projesi Metsan Nexus'u tasarlayan ünlü mimara Metsan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu çizimde eşlik etti. 

Metsan Nexus ile İstanbul'da kaybolan mahalle kültürünü modern projelerle bir araya getirmek istediklerini ifade eden Satoğlu, bu sebeple projeye kütüphane ve dinlenme alam, kapalı çocuk oyun alanı, büyükler için hobi odası gibi sosyal alanlar eklediklerini aktardı. Metsan Nexus'un, lokasyon açısından da bir kesişme noktası olduğunun altını çizen Satoğlu, 'projenin metro çıkışı ile direkt bağlantılı olması sebebiyle, İstanbul'un en büyük sıkıntılarından trafik sorununa da çözüm sunduğunu söyledi. Proje, Kadıköy-Kartal metrosunun Yakacık istasyonunda metro çıkışı ile direkt bağlantılı. 


Zaman


Geri Dön