Kira

Mevcut Borçlar Kanunu ile kira piyasası normalleşemez! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları için kanun acil değişmeli! 

Mağdur ev sahiplerinin sorunlarının çözülmesi için Borçlar Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiği gündeme geldi. İşte o açıklama...

Konut kiraları için geçerli olan ve Haziran 2022 tarihinde uygulamaya alınan yüzde 25 zam sınırı, 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla sona erdi. Ancak ev sahiplerinin, kiracılardan yana yaşadıkları mağduriyetler sona ermedi. 

Mağdur ev sahipleri konu ile ilgili çözüm önerilerini sosyal medya üzerinden sık sık dile getirirken, Borçlar Kanunu'nun da değiştirilmesi gerektiği belirtildi. 

Gazi Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler mezunu Hasan Balaban, https://x.com/hasanbalaban06 X sosyal medya hesabından borçlar kanunu ile ilgili bir açıklamada bulundu. 

Hasan Balaban, söz konusu paylaşımında "Bir iktisatçı olarak söylüyorum, bu Borçlar Kanunu ile kira piyasası normalleşemez. 

İnşaat durur, yeni kiralık arzı sıfırlar. Normal Fiyat hür irade ile oluşur. 1 Yıllık kontrat ile 17 yıllık mahkumiyete çarptırılan mülk sahibinde ancak panik tavrı olur. 

B.K. acil değiştirilmeli!" ifadelerine yer verdi. 

Peki ev sahipleri borçlar kanunu ile ilgili neler söyledi? Mağdur ev sahiplerinin talepleri neler? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

Dünyada kira sözleşmesini 1 yıl yapıp 12 yıl uzatan, davasıyla 17 yıl uzatan başka ülke var mı?

2010'dan bu yana konut fiyatları Türkiye'de yüzde 61, ABD'de yüzde 86 arrtı! 

İstanbul'un kuzeyi imara açılacak: Arnavutköy, Çatalca, Şile, Sarıyer, Beykoz'daki arsalar kaçırılmamalı!