17 / 08 / 2024

Mevduat faiz oranları değişti! İşte 1 milyon TL’nin aylık net getirisi ne kadar?

Mevduat faiz oranları değişti! İşte 1 milyon TL’nin aylık net getirisi ne kadar?

Bankalarda mevduat hesaplarına uygulanan faiz oranları güncellendiği kaydedildi. Buna göre, Merkez Bankası da konu ile ilgili son verileri paylaştı.



Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini duyurdu. Buna göre 1 aya kadar vadede faiz yüzde 53.89, 3 aya kadar vadede yüzde 58.47, 6 aya kadar vadede yüzde 51.45, 1 yıla kadar vadede yüzde 54.18, 1 yıl ve daha uzun vadede faiz oranı yüzde 41.88 olduğu belirtildi.

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Son verilere göre mevduat faizlerinde bir dengelenme süreci görülmeye başladı. Yatırımcılar mevduatta yüksek faiz elde etmek amaçlı vadeyi yıllık mı yapmalı?

BANKALAR YETERLİ TL’YE ULAŞTI MI?

Bankalar yeterli TL ve döviz tutarına ulaşmış olduğu kaydedildi. Merkez Bankası’nın brüt rezervleri 150 milyar dolar düzeyinde. TCMB’nin yeterli döviz rezervi var. Bu kapsamda Suudi Arabistan ile yapılan swap anlaşmaları iptal edildiği belirtildi.  Bankaların artık uygulayacağı faiz politikası rutine dönmüş durumda. 

BANKALARDA ORTALAMA MEVDUAT FAİZLERİ NE KADAR OLDU?

Şu anda bankalarda faiz oranı yüzde 40 ile yüzde 48’ler civarında. Ortalamalara baktığımızda yüzde 45 seviyelerine geliyor. Ancak bu faiz oranı yatırdığınız para miktarına göre değişİm göstermektedir.

Mevduat faiz oranları değişti! İşte 1 milyon TL’nin aylık net getirisi ne kadar?

1 MİLYON LİRASI OLAN NE KAZANIYOR?

1 milyon TL’nin net getirisi aylık olarak 38 bin TL ile 45 bin TL arasında seyrettiği kaydedildi.

VADE YILLIK MI YAPILMALI?

Şu anda faiz oranları zaten pik yaptığı bir durumda. Bundan sonraki süreçte faizler düşüşe geçecektir. Dövizden dönecek olanlar treni kaçırmadan mevduata geçebilir. Ben vadeyi yıllık olarak belirlemenin daha kazançlı olduğunu düşünüyorum. Mevduat faizleri bu sene sonundan başlamak üzere gelecek yıl içerisinde bir miktar düşüşe geçeceği ifade edildi. 

Mevduat faizlerinde 17 hafta sonra bir ilk! Bankada parası olanlar dikkat! 500 bin TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? 

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz piyasa beklentilerinde sabit kaldı...

550 bin TL'nin güncel getirisi uçtu! Banka banka uygulanan rakamlar neler?

100 bin TL'nin banka banka faiz getirisi! En yüksek faiz hangi bankada?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön