18 / 07 / 2024

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz piyasa beklentilerinde sabit kaldı...

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz piyasa beklentilerinde sabit kaldı...

Avrupa Merkez Bankası (ECB), temmuz ayı toplantısını yaparken, 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttuğunu duyurdu. Buna göre banka, temmuz toplantısında refinansman, mevduat ve marjinal fonlama faizlerini sırası ile yüzde 4,25, 3,75 ve 4,50’de tuttuğunu açıkladı.




Avrupa Merkez Bankası, 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttuğunu açıkladı. Avrupa Merkez Bankası (ECB), temmuz ayı toplantısını gerçekleştirirken, 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttu. Buna göre banka, temmuz toplantısında refinansman, mevduat ve marjinal fonlama faizlerini sırasıyla yüzde 4,25, 3,75 ve 4,50’de sabit olarak tuttuğunu bildirdi.

ENFLASYONUN HEDEFE DÖNMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM 

ECB açıklamasında gelen bilgiler kapsamında Yönetim Konseyi'nin orta vadeli enflasyon görünümüne ilişkin önceki değerlendirmesini büyük ölçüde desteklediği kaydedildi.

Öte yandan, para politikasının finansman koşullarını kısıtlı tuttuğu ifade eden açıklamada, "Yönetim Konseyi, enflasyonun yüzde 2'lik orta vadeli hedefe zamanında dönmesini sağlamaya kararlıdır" denildiği kaydedildi. Yönetim Konseyi'nin belirli bir faiz oranı patikasını önceden taahhüt etmediği belirtildi.

 Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz piyasa beklentilerinde sabit kaldı...

BU SENE İKİ İNDİRİM BEKLENİYOR

Euro Bölgesi'ndeki enflasyon ve ücret artışının yüksek kalmaya devam etmesi nedeni ile ECB'nin bir sonraki adım konusunda daha temkinli olması bekleniyor. Euro Bölgesi'nde senelik enflasyon yüzde 2,5 seviyesinde bulunuyor. Piyasalar ECB'nin yılın geri kalanında iki, gelecek senenin sonuna kadar beş faiz indirimine gitmesini fiyatlıyor.

Avrupa Merkez Bankası’ndan “Faizler artmayacak” mesajı geldi!

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Avrupa borsalarında düşüş yaşandı!

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’


Geri Dön