02 / 05 / 2024

Mevduat mı? Borsa mı?

Mevduat mı? Borsa mı?

Yatırımcılar bir taraftan yaklaşık iki yıldır kazandıran borsa, diğer taraftan da son günlerde çekiciliği artan vadeli hesaplar arasında kalıyor. Peki mevduat mı? Borsa mı?



Geçen sene mevduatta bekleyen pek çok yatırımcı, borsa yükselmeye başlayınca tercihlerini de değiştirdi. Yatırımcılar bir taraftan yaklaşık olarak iki senedir kazandıran borsa, diğer taraftan da son günlerde çekiciliği artan vadeli hesaplar arasında kalıyor.

Ekonomi yönetiminin atmış olduğu adımlar ile mevduat faizlerindeki sert yükselişe karşı Borsa İstanbul’da yaşanan hızlı ralli ve yüzde 40 seviyelerini aşan ve yüzde 50 seviyelerine yaklaşan mevduat faizleri yatırımcıların kafasını karıştırken, son dönemde tek bir soru soruluyor. "Mevduat mı? Borsa mı?"

Peki mevduat faizi mi yoksa Borsa İstanbul mu daha cazip? 

Borsafilozofu kullanıcı adını kullanan Borsa Filozofu, resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/borsafilozofu'ndan yaptığı paylaşımda "Günlük mevduat faizleri yüzde 47 seviyelerine yükseldi. 1.000.000 TL’nin günlük faiz getirisi 1.039 TL, aylık getirisi 39 bin 145 TL seviyelerine çıktı. 1 milyon TL ile yatırım mı yaparsınız, mevduat faizine mi yatırırsınız? sorusunu sordu.

İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı...


Peki söz konusu durum için vatandaşlar ne diyor? İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımına gelen yorumlar...

"1 milyona 1 milyar verse bile faize yatırmam"

"1 milyonum olsa direkt borsaya koyarım kağıtlar dip seviyelere gelmişken"

"Olmayan şeyi faize mi atalım?"

"Faiz haramdır"

"Mevduat, geceleri uyuyabiliyorum"

"Yatırım çünkü faiz boş iş net"

 

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

1.5 milyon TL'ye sıfır hangi otomobil alınır?

Birikimleri faize koyup gelen faiz ile hisse almak mantıklı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön