27 / 04 / 2024

Mevlüt Çavuşoğlu havaalanı açıyor!

Mevlüt Çavuşoğlu havaalanı açıyor!

Mevlüt Çavuşoğlu 'her horoz kendi çöplüğünde öter" hesabı memleketi Alanya'da meydanı boş bulmuş konuşuyor



AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu 'her horoz kendi çöplüğünde öter" hesabı memleketi Alanya'da meydanı boş bulmuş konuşuyor: "Alanya Gazipaşa Havaalanı 'nın pist uzunluğu konusu siyasi iradenin elindedir. Pistin uzayıp uzamayacağı ile ilgili rapor olmaz, pisti istediğiniz kadar uzatabilirsiniz ve uzamasının devlete hiçbir maliyeti yoktur.

Alanya Gazipaşa Havaalanı açılsa Akdeniz bölgesindeki turizm dengeleri değişecek. Ulaşım açısından 120 kilometre ötedeki Antalya Havaalanı'na bağlı olan Alanya "ücra köşe" olmaktan çıkacak, 20 kilometre ötesindeki havaalanı ile cazibe merkezi olacak. Fakat hükümetin iradesinin üstünde daha büyük bir siyasi ve ticari güç havaalanının açılmasını engelliyor.

Belli ki Mevlüt, havalimanının açılışını başka adayın olmadığı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'ne başkan seçilmek kadar kolay ve basit bir iş sanıyor.

Mevlüt, civanımın padişahı Fatih Sultan Recep'le görüşüp konuyu halledeceğini sanıyor, ilişkiler yumağının Recep'i aşan bir boyutta olduğunu ya bilmiyor ya da bilmezden geliyor! Bu arada madem Mevlüt'ün ağzından "biz açarız" lafı çıkmış, turizmciler de "Eğer o kadar kolaysa, açsın da görelim" diyor. Elini tutan mı var Mevlüt aç da görelim!
Cumhuriyet


Geri Dön