29 / 04 / 2024

Meyve ve sebzeye yüzde 448 zam! Listedeki ürünlerin üretici ve reyondaki fiyatlarını görünce inanamayacaksınız

Meyve ve sebzeye yüzde 448 zam! Listedeki ürünlerin üretici ve reyondaki fiyatlarını görünce inanamayacaksınız

Nisan ayında meyve sebzeye üretici ve tüketici fiyatları arasındaki zam farkı yüzde 450'lere kadar çıktı. En fazla fiyat artışı ise elma ve salatalıkta oldu.



LİMON ÜRETİCİDE UCUZ

Nisan ayında fiyatı en fazla artan ürün, markette beyaz lahana olurken, üreticide limon oldu. Markette ve üreticide en fazla fiyat düşüşü ise, karnabaharda yaşandı. Limonun dalında satışının bitmesi, piyasada depolardan yatak limon arzının başlaması ve depo masraflarının artması fiyatların yükselmesine neden oldu. Marul ve maydanozdaki fiyat artışı arzın azlığından kaynaklandı. Karnabaharda talebin azalması fiyatların düşmesine neden oldu. Kabak, patlıcan, yeşil soğan, sivri biber, salatalık, domates fiyatlarındaki düşüş havaların ısınması sebebiyle artan arzdan kaynaklandı.

İstanbul'da enflasyon yıllık bazda yüzde 80'e çıktı! Son zamlardan sonra ette oluşan fiyat listesi (2 Mayıs 2022)

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den 1 Mayıs'ta emekli maaşları ve asgari ücrete zam açıklaması geldi mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret çıkışı! Yapılan zam oranını açıkladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön