28 / 04 / 2024

MGM açıkladı: Hafta sonu planları iptal! Öyle bir yağış geliyor ki!

MGM açıkladı: Hafta sonu planları iptal! Öyle bir yağış geliyor ki!

Hafta sonu plan yapan vatandaşlar için MGM açıkladı! Planlar iptal şiddetli yağmurlar geliyor.  Genel Müdürlüğü son zamanlarda bahar yağmurlarının barajlardaki doluluk oranlarını artırdığını belirtirken, aynı zamanda kuvvetli yağışlar konusunda uyarıda bulundu.



Batı Akdeniz, Denizli ve Tunceli çevrelerinde yerel kuvvetli yağışların beklendiği bildirilirken, Antalya merkez ve doğusu, Burdur’un doğusu ve Isparta'nın güneyinde yer yer çok kuvvetli yağışlar yaşanabileceği öngörüldü. Kötü hava koşullarına bağlı olarak sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi oluşabilecek olumsuz durumlara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Türkiye genelinde şiddetli rüzgar ve yağmur

Yapılan son hava tahminlerine göre, İç Anadolu'nun doğusunda güneyli, Marmara'nın güneyinde ise kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Rüzgar hızı 40-70 km/saat arasında olacak. Bu durumun, çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve elektrik kesintileri gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Özellikle açık alanda bulunan insanlar ve sürücülerin bu duruma karşı tedbirli olmaları önem taşıyor. Ayrıca, çatı, pencere, balkon gibi açık alanlarda bulunan eşyaların da güvenli bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor. Elektrik kesintilerine karşı da birkaç saat boyunca elektriksiz kalma durumuna karşı hazırlıklı olunması gerekiyor.

Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında şiddetli rüzgarın etkisiyle dalga yükseklikleri artacak ve deniz trafiği için risk oluşturabilecek. Bu nedenle denizcilerin ve balıkçıların da dikkatli olması gerekiyor.

 


Geri Dön