27 / 04 / 2024

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.



Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, şehre yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konusuda lider olmayı istiyor.

BBC'de yer alan habere göre; Cumhuriyetçi Belediye Başkanı Suarez’e göre, bu sene deneysel olarak başlattığı MiamiCoin bir gün kent sakinlerinin belediye vergisi ödemesini sonlandırabilir. Suarez ayrıca, gelecekte MiamiCoin’in dijital karından her Miamiliye pay verilebilmesini öngörüyor. Fakat MiamiCoin, Suarez'in şehri deniz, güneş ve Küba kahvesinin yanı sıra bir kripto para birimi merkezi yapma düşüncesinin yalnızca bir parçası.

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

“Ekonomimizi çeşitlendirmek için bize çok eşsiz bir fırsat sunulduğuna inanıyorum” diyen Suarez, “Pandemiden önce Miami ekonomisinin yüzde 60’ından fazlası hizmet sektörüne dayalıydı. Bu bizi özellikle Covid-19’a karşı savunmasız bıraktı ve bunu değiştirme şansımı geri çevirmeyeceğim” açıklamasında bulundu. 

NEW YORK ALTTA KALMADI

Suarez’in ABD’nin kripto sermayesi yarışındaki tek belediye başkanı olmadığı belirtilmeli. Gelecek ay New York Belediye Başkanlığını devralmayı planlayan Eric Adams da bu konudaoldukça hevesli görünüyor. Demokrat Partili Adams daha önce, New York'u bir kripto merkezi haline getirmeye ilişkin söz verdi. Kentte çalışanların kripto para birimiyle maaş alabileceğine ve New York okullarında aynı şekilde ödeme yapılabileceğine dikkat çekilmişti.

Adams, Suarez’in Twitter üzerinden bir sonraki maaşını yüzde 100 Bitcoin olarak alacağını duyurmasının ardından, “Biz New York’ta her zaman büyük oynarız, o yüzden ben başkan olunca ilk ÜÇ maaşımı Bitcoin olarak alacağım. New York kripto para endüstrisinin ve diğer hızlı gelişen, yenilikçi endüstrilerin de merkezi olacak. Sadece bekleyin” paylaşımıyla yanıt verdi. Adams’ın kenti için desteklediği kripto para birimi ise NYCCoin olarak biliniyor. 

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

İKİ ŞEHİR DE CİDDİ

Her iki belediye başkanı da kentlerini kripto para için bir merkez haline getirmede ciddi.

Suarez Haziran'da Miami’de bankacılar, teknoloji yöneticileri ve kripto girişimcileri dahil olmak üzere yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı bir Bitcoin konferansı gerçekleştirdi. Bir sonraki ise 2022 Nisan'da gerçekleştirilmek üzere şimdiden planlandı.

MiamiCoin veya NYCCoin gibi şehir tabanlı bir kripto para birimi fikrini benimsemek, bu sektöre olan bağlılığın göstergesi. Herkes MiamiCoin oluşturabilir, yani “madenciliğini” gerçekleştirebilir. 

Bunu gerçekleştirirken madencilik gelirlerinin bir bölümü doğrudan yapan kişiye kalır. Geri kalanı, CityCoins adı verilen ve kar amacı gütmeyen bir girişimin oluyor. CityCoins, üretilen MiamiCoin’in yüzde 30'unu Miami şehrine verirken yüzde 70’i bütün MiamiCoin sahiplerine verilir. CityCoins'e göre, Ağustos'ta piyasaya sürülen MiamiCoin, madencilik sürecinde bulunan yaklaşık 3 bin 500 kişiye ve şehre 20 milyon doların üzerinde gelir sundu. 

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Miami ve Chicago’daki Actuate Law’da finans avukatı olan Dara Tarkowski, MiamiCoin’in kendisinin para olmadığını not etmek gerektiğine vurgu yapıyor ve “Daha çok, takas edilmesi ve ardından bir noktada nakde çevrilmesi gereken bir menkul kıymet gibi çalışıyor” diyor. 

Tarkowski ayrıca, “Doğal değeri tamamen arz ve talebe dayanmaktadır” diye konuştu. Suarez, MiamiCoin’lerin bir bölümünün ilk defa dolara çevrilme sürecinde olduğunu belirtiyor.

Bu sırada kripto para madencileri, NYCCoin’de şimdiden 25 milyon doları aşkın para elde etti.

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

DİĞER ŞEHİRLERDE DURUM NE?

New York ve Miami’nin haricindeki şehirler şimdilik bu deneyin izleyicisi.

İstikrarsız olmasına ek olarak kripto para birimlerinin dolandırıcılık gibi başka riskleri de bulunuyor. Bu yeni gelişmekte olan yatırım sektöründe hangi kuralların getirilebileceği ise henüz net değil. 

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) siber güvenlik danışmanı John Reed Stark, kripto belediye başkanlarının düşüşe geçebileceğine vurgu yapıyor ve “Kripto ile ne yaparlarsa yapsınlar çökecek, yanacak ve bir felaketle sonuçlanacak. Yakında anlayacakları şey, ‘kral çıplak’ olacak.” açıklamasında bulunuyor.

Farklı siyasi kanatlardan politikacılar da daha önce kripto parayla ilgili daha katı düzenlemeler için çağrıda bulunmuştu. Başkan Suarez de risklerin farkında olduğunu fakat gerekli özeni gösterdiklerini söylüyor.

Kripto paralar kritik eşikte!

Kripto paralardaki depremin asıl sebebi ne? 

Kripto paralarda gerileme başlayacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön