02 / 05 / 2024

Migros bu yıl açacağı 200 mağazanın 80'ini bedavaya getirecek!

Migros bu yıl açacağı 200 mağazanın 80'ini bedavaya getirecek!

Migros, verimlilik uygulamalarıyla bu yıl açacağı 200 mağazanın 80 ' ini bedavaya getirecek. Genel Müdür Özgür Tort " Amacımız verimlilikle sürdürülebilir büyüme sağlamak " dedi...



Migros, verimlilik uygulamalarıyla bu yıl açacağı 200 mağazanın 80'ini bedavaya getirecek. Genel Müdür Özgür Tort "Amacımız verimlilikle sürdürülebilir büyüme sağlamak" dedi.


Perakende sektöründe 60'ıncı yılını kutlayan Migros, büyüme hedeflerini revize etti. 2014 yılı için ortalama yeni 150 mağaza öngören grup, yıl içindeki çift haneli büyümesiyle birlikte hedefini 200'e yükseltti. Verimlilik uygulamalarını hayata geçiren grup, 200 mağazanın 80'ini bedavaya getirecek. Migros Genel Müdürü Özgür Tort, "Büyüme tek başına bir şey ifade etmiyor. Amacımız verimlilikle sürdürülebilir büyüme sağlamak. Kaynak kullanımı bizim için çok stratejik bir konu" dedi. Perakende sektöründe verimliliğin en önemli kaleminin enerji olduğunu belirten Tort, bunu stok, tedarik zinciri ve işgücü verimliliğinin takip ettiğini söyledi. Tort, "Bu dört kalemi hayata geçirerek mağazalarımızı kendi kendine açabilen bir sisteme dönüştüreceğiz. Böylece 200 mağazanın yaklaşık 80'i bedavaya getirilmiş olacak" diye konuştu. 


YILSONU HEDEFİ 8 MİLYAR TL 

Migros'un son 5 yılda ortalama yüzde 11 büyüdüğünü dile getiren Tort, 2014'ün ilk 6 ayında yüzde 13 büyüme rakamına ulaştıklarını söyledi. Tort, "Çift haneli büyüme sonucu rakamlarımızı da revize ettik. 8 milyar TL'nin üzerinde ciro hedefliyoruz" dedi. Migros'un verimlilik, penatrasyon, alışveriş deneyimi ve büyüme üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Tort, "60 yılda bizi farklı kılan tüm unsurların temelinde bu dörtlünün birlikteliği yatıyor" diye konuştu. Migros 2013 yılını 7.13 milyar lira satış geliriyle tamamlamıştı. Şirket, bu yılın ilk altı ayında ise 3.74 milyar lira satış geliri elde etti. 


MİGROS'UN YENİ NESİL MAĞAZASI AR-GE MERKEZİ STATÜSÜNDE

Migros, Maslak Uniq İstanbul'da ilk 'yeni nesil mağaza'sını açıyor. Ar-Ge merkezi statüsünde olan mağaza, yeni nesil teknoloji unsurlarını barındırıyor. Özgür Tort, "Bu mağazaların maliyeti yüzde 30 daha yüksek. Ancak mağaza sayısını artırıp maliyeti eski seviyelere çekmek istiyoruz. Amacımız, bu mağazaları yaymak. Buradan çıkacak uygulamaları görmek istiyoruz" diye konuştu. Migros'un yeni nesil mağazasında, sınırsız alışveriş uygulamasıyla orada bulunamayan ürünler de sipariş edilebiliyor. Rehberim uygulamasıyla, kişiye özel ürünler mesaj atılıyor. Sebze ve meyveyi tanıyan sensörlü teraziler gramaj ve fiyatı barkodluyor. 'Yeni nesil kasa' ile kasiyer desteği olmaksızın ürün okutulup ödeme yapılabiliyor.


Sabah 


Geri Dön