02 / 05 / 2024

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Dünyanın en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'ın en özel eserlerinden biri Mihrimah Sultan Malikanesi satışa çıkarıldı...



Osmanlı Devleti döneminde 3 padişaha mimarbaşı olarak hizmet eden ve özellikle Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki eserleriyle ölümsüzleşen Mimar Sinan'ın camiiler, saraylar, medreseler, külliyeler, türbeler, su kemerleri, hamamlar ve kervansaraydan oluşan 400'e yakın tarihi ve kültürel mirası bulunuyor. 

Dünyada tüm zamanların başlıca yapı sanatçılarından biri olarak kabul Mimar Sinan'ın en 'özel' eserlerinden biri ise yıllarca içten içe derin bir aşk beslediği rivayet edilen Mihrimah Sultan'a ait külliyedir. Öyle ki Koca Sinan'ın hiçbir zaman kavuşamadığı Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'a olan sevgisini olanca güzelliğiyle sanatına yansıttığı söylenir.

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Farsça'da isminin anlamı Güneş ve Ay olan Mihrimah Sultan'ın adını taşıyan Üsküdar ve Edirnekapı'daki iki camiye 21 Mart tarihinde aynı anda görebilecek bir yerden bakılması durumunda birinin ardından güneş batarken diğerinin ardından ayın doğuşu izlenebilmektedir. Mihrimah Sultan'ın doğum gününün 21 Mart olduğu düşünüldüğünde Mimar Sinan'ın mimari dehası ve Mihrimah Sultan'a olan sevgisi daha iyi anlaşılabilmektedir.

Mimar Sinan'ın erken dönem eserlerinden olan, 1548 yılında tamamlanan Mihrimah Sultan Külliyesi içinde yer alan Mihrimah Sultan Malikanesi'nin satışını üstlenen Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras yapı ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Yapının Mimar Sinan'ın satıştaki tek eseri durumunda olduğunu söyleyen Sühran Aras, içerisinde tarihi eser barındırması sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere birçok resmi kurumun denetiminde hassasiyetle gerçekleşen projenin  tarihi dokuyu modern ve teknolojik ekipmanlarla buluşturduğunu söyledi.

2180 metrekare inşaat ve 474 metrekarelik peyzaj alanına sahip Mihrimah Sultan Malikanesinin 6 kattan oluştuğunu dile getiren Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, "1.katında 10 araçlık otopark ve müştemilatın yer aldığı projenin 2.katında Fitness, Sauna, Türk Hamamı, Buhar Odası, Duşlar ve Giyinme Odası,  diğer katlarında ise toplam 6 Yatak Odası, 4 Banyo, 3 Salon,  3 Mutfak, 2 Yemek Alanı, 2 Oda ve 1 Dinlenme Odası bulunuyor" diye konuştu.

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Proje içindeki 7 kattan oluşan Ahşap Konakta ise 1.katta; Fitness, Toplantı Odası, Türk Hamamı, Sauna, Buhar Odası,Duşlar ve Giyinme Odası,2.katta; Salon, Toplantı ve Çalışma Alanı  Mutfak, Yemek Alanı, Banyo, 3.katta; 5 oda, 2 Salon, 2 Mutfak, 3 Banyo+wc,1 wc, dubleks olan 3.ve 4.katlarda;5 Oda,2 Salon,3 banyo+wc,2 Mutfak,1 wc , 5.katta; 3 Oda, 2 Salon, 1 Mutfak, 2 Banyo+wc, 1 wc, dubleks olan 6.ve 7.katlarda ise 3 Oda, 2 Salon, 1 Mutfak, 3 banyo+wc ve 1 wc yer alıyor.

Tophane Müşiri Zeki Paşa Yalısı 550 milyon TL'ye alıcı bekliyor!
 


Geri Dön