Genel

Mike Jackson, Schindler Grubu'nda görev yapacak!

Akıllı bina ve yüksek yapılarla AVM'lerin birbiri ardına yükselmesi en çok dünya devi asansör şirketlerini sevindirdi. Uzun yıllar temsilcilikleri aracılığıyla Türkiye operasyonlarını yürüten şirketler birbiri ardına kendi şirketlerini kurmaya başladılar

 Mantar gibi yükselen gökdelenler ve kurulan AVM'ler, Türkiye'yi asansör ve yürüyen merdiven üreticileri için çok cazip hale getirdi.

Büyük kentlerde 2000'li yıllarla birlikte akıllı bina ve yüksek yapılarla AVM'lerin birbiri ardına yükselmesi en çok dünya devi asansör şirketlerini sevindirdi. Uzun yıllar temsilcilikleri aracılığıyla Türkiye operasyonlarını yürüten şirketler birbiri ardına kendi şirketlerini kurmaya başladılar. Schindler Grubu da bunlardan biri. Dünyanın en büyük yürüyen merdiven ve asansör üreticilerinden biri olan ve bugün beş kıtada 43 bin kişi ile bu hizmeti veren Schindler, Türkiye operasyonlarını yönetmesi için Kuzey Afrika ve Yakın Doğu'dan sorumlu bölge başkanı Mike Jackson'ı getirdi.

Schindler Türkiye'nin yeni genel müdürü Jackson, 1972 Kanada doğumlu. Kanada'daki Queen's Üniversitesi'nde mühendislik ve isviçre'deki IMD International'da işletme alanında yüksek lisans yapan Jackson; Kuzey Amerika, Avustralya ve Afrika'da maden ve teknoloji sektörlerinde farklı mühendislik ve yöneticilik pozisyonlarında görev aldı.   Schindler'e katılmadan önce Güney Afrika Johannesburg'da bulunan Modular Mining Systems'ta Genel Müdür olarak çalıştı.

Jackson, isviçre'de bulunan Schindler yönetimine 2007 yılında Kuzey Afrika'dan sorumlu başkan olarak katıldı.

Ekonomist