Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Öğretmenlerin ek ders ücretleri değişti...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin ek ders ücretlerinde bazı değişikliklere gideceğini açıkladı. 2023-2024 eğitim öğretim senesinde öğretmenlerin ek ders ücretleri, önceki senelere göre farklılık gösterebilir.

2023-2024 eğitim öğretim yılında, öğretmenlerin ek ders ücretleri, girdikleri ders saatleri ile doğrudan bağlantılı olarak hesaplanmaktadır. Fakat, bu sene bazı öğretmenlerin ek ders ücretlerinde azalmalara neden olabilecek değişiklikler gündeme geldi.

gercekgundem.com'da yer alan içeriğe göre; 2024-2025 eğitim öğretim senesi için planlanan seçmeli derslerdeki değişiklikler, bazı okullarda öğretmenlerin ek ders ücretlerini etkileyebileceği belirtildi. Bu süreçte ise velilerin talepleri doğrultusunda öğrencilerin seçebileceği dersler değişiklik gösterebileceği için, bazı öğretmenler bir önceki seneye göre daha fazla ek ders ücreti alırken, bazıları ise daha az alacaklar.

Değişiklikler hakkında detaylı bilgi, öğretmenler kurulu toplantısında okul müdürü tarafından duyurulacak. Duyurunun ardından, ders programları güncellenecek ve değişiklikler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne onaylatılacak. Bu süreç, 2024-2025 eğitim öğretim senesi için geçerli olacak.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaşanacak olası değişiklikler, ders saatleri ve seçmeli derslerin düzenlenmesiyle doğrudan ilişkilidir. Eğitim camiasının bu gelişmeleri yakından takip etmesi, öğretmenlerin mali planlamaları açısından önem taşıyor. Yeni eğitim yılına hazırlık yaparken, öğretmenlerin değişen koşulları göz önünde bulundurmaları faydalı olacağıda iletildi.

Temmuz 2024 zamlı memur maaşları kalem kalem açıklandı! Öğretmen, polis, doktor, hemşire, teknisyen, vaiz, avukat...

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alacağını duyurdu!

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin personel alımı başvuruları devam ediyor! 

20 bin öğretmen ataması için başvuru tarihleri belli oldu!