16 / 05 / 2024

Milli Emlak, Afyonkarahisar 'da ham toprak satıyor!

Milli Emlak, Afyonkarahisar 'da ham toprak satıyor!

Afyonkarahisar Valiliği Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Afyonkarahisar Merkez, Susuz Kasabası 'nda bulunan 2 milyon 466 bin 353 metrekare ham toprağı ihale ile satışa çıkardı...



Afyonkarahisar Valiliği Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Afyonkarahisar Merkez, Susuz Kasabası 'nda bulunan 2 milyon 466 bin 353 metrekare ham toprağı ihale ile satışa çıkardı.

İmar dışı olan gayrimenkulün 2.000.000 metrekarelik kısmı yatırım teşvik amacında değerlendirilmesi bildirildi. Taşınmazın rayiç bedeli ise 4 milyon TL olarak belirlendi.


AFYONKARAHİSAR VALİLİÄžİ DEFTERDARLIK MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN:

4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Ek 3'üncü maddesi ve 14/7/2009 tarihli ve 2009/15199 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak düzenlenen Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar kapsamında mülkiyeti Hazine adına kayıtlı aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz mal üzerinde kırkdokuz yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecektir.

AçIKLAMA                                 Taşınmazın 2.000.000 m2'lik kısmı yatırım teşvik amacında değerlendirilecektir.
RAYİç DEĞERİ (TL.)     4.000.000,00 TL
SIRA NO                                       1
İLçESİ MAHALLE/KÖY  Merkez Susuz Kasabası    
PAFTA NO ADA NO           K25a18c19      
PARSEL NO                                  3455
CİNSİ                                                  Ham Toprak
YÜZÖLçÜM(M2)                   2.466.353,27  
İMAR DURUMU                     İmar Dışı

         
Teşvikten yararlanma şartları:
1)  Hazine Müsteşarlığınca verilmiş yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca yatırım karakteristik değerlerini j (firma adı, yatırım konusu, istihdam, yatırım yeri, kapasitesi vb.) içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı almış olan,
2)  İrtifak hakkı veya kullanma iznine konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmaz maliki idarelerce bu taşınmazlara takdir edilecek rayiç değerini tarım ve hayvancılık yatırımı için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından az olmayan (ancak, toplam sabit yatırım tutarı 500.000- TL'sından (beşyüz bin TL.) az olmayan)
3)  Toplam sabit yatırım tutan 500.000.- TL'sından (beşyüz bin TL.) az olmayan,
4)  Taahhüt edilen yatırımın en az yüzde yirmisini karşılayacak miktarda net özkaynağa sahip olan,
5)  Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,
6)  Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı 10.000.000.- TL'yi (on milyon TL.) aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren gerçek ve tüzel kistler yararlanabilir.
7)  Finans ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösteren kurumlar ve iş ortaklıkları bu teşvikten yararlanamaz,  

Başvuru şžekli:
1)  Yatırımcı, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine ilişkin Usul ve Esaslar hakkındaki yönetmeliğin Ek-Vde yer alan talep formunu ve Ek-6'da yer alan yatırım bilgi formunu doldurarak, Ekde yer alan yatırımcıdan istenecek belgeler ile birlikte hazırlanacak yatırım proje dosyası (3 takım 1 asıl, 2 kopya) ile 22.06.2011 tarihine kadar Defterdarlığımıza (Milli Emlak Müdürlüğü) müracaat etmesi gerekmektedir.
2)  Başvuru öncesinde Afyonkarahisar Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine 2.000- TL. (iki bin TL.) yatırılarak, buna ilişkin makbuzun yukarıda sayılan belgelerle birlikte Defterdarlığımıza (Milli Emlak Müdürlüğü) verilmesi gerekmektedir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
3)  Yatırımcıların müracaat sürelerini geçirmemek şartıyla bizzat başvuracakları gibi taleplerini posta (PTT) ile yapabilirler. Ancak postada doğacak gecikmelerden dolayı, idare ya da Komisyon herhangi bir suretle sorumlu değildir.
4)  Başvuru belge ve formlarına www.milliemlak.gov.tr ve www.afyondefterdarligi.gov.tr adreslerinden ulaşılabilir.  

(Basın: 27674- www.bik.gov.tr)
 


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

Geri Dön