27 / 09 / 2024

Milli Emlak, iki şehirde yüzde 20 indirim ve taksitle arsa ve arazi satıyor

Milli Emlak, iki şehirde yüzde 20 indirim ve taksitle arsa ve arazi satıyor

Milli Emlak Denizli ve Tunceli’de 3 adet gayrimenkulü satıyor. İşte 534 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılan taşınmazlarla ilgili ayrıntılar…




Milli Emlak tarafından,  Denizli ve Tunceli’de yer alan toplam 3 adet araziyi satışa sunuldu. Söz konusu satışlar ile ilgili tüm detaylar ilan metinlerinde yer aldı. 

Denizli Milli Emlak, Pamukkale’de yer alan arsayı 10 Ekim 2024 saat 13:40’ta satışa  sunuyor. Söz konusu arsanın büyüklüğü 291 metrekare, imar durumu da konut alanı olarak açıklandı. 

Pamukkale  Kuşpınar mahallesindeki arsanın geçici teminat bedeli 585 bin TL şeklinde belirlendi. Arsanın fiyatı ise 5 milyon  8500 bin TL olarak belirtildi. 

Arsa için 8 eşit taksitle ödeme seçeneği ve peşinde yüzde 20 indirim fırsatı sunuluyor. 

TUNCELİ’DE 2 ADET ARAZİ SATILIYOR

Tunceli Mazgirt Milli Emlak da ham toprak niteliğindeki 2 adet araziyi  30 Ekim 2024 saat 10:00’da açık teklif usulü ile satışa sunuyor. 

Mazgirt Temürtaht Köyü’nde yer alan 10 bin metrekare büyüklüğündeki arazinin geçici teminat bedeli 360 bin TL fiyatı ise 1 milyon 800 bin TL:

Doğanlı Köyü Seyran Tepe mevkiindeki 1053 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın geçici teminat bedeli 106 bin 880 TL, fiyatı ise 534 bin 400 TL,

Tunceli’deki araziler için yüzde 20 indirim ve taksit imkanı bulunuyor.

Milli Emlak, iki şehirde yüzde 20 indirim ve taksitle arsa ve arazi satıyor

DENİZLİ GÖKPINAR MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ İHALE İLANI


1- SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZ MALLARA İLİŞKİN TABLO

SIRA
NO

İLÇESİ

MAHALLESİ

CİNSİ

ADA
NO

PARSEL
NO

YÜZÖLÇÜMÜ
(m²)

HAZİNE
PAYI

İMAR DURUMU

FİİLİ DURUMU

TAHMİNİ BEDELİ
(TL)

GEÇİCİ TEMİNATI (TL)

İHALE
TARİHİ

İHALE
SAATİ

1

Pamukkale

Kuşpınar

Arsa

235

7

291,00

Tam

  A/3 Konut Alanı

Boş ve İşgalsiz

5.850.000,00

585.000,00

10.10.2024

13:40


1- Yukarıdaki tabloda bilgileri yer alan taşınmazın satış ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi göre Açık Teklif Usulü ile yapılacaktır
2 - İhale, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hizmet binasının 1. katında bulunan Milli Emlak Müdürlüğü Toplantı Salonunda toplanacak Komisyon huzurunda yapılacaktır. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
3- İhaleye katılabilmek için isteklilerin; aslını ibraz etmek suretiyle nüfus cüzdanı örneğini, 2024 yılında alınmış İkametgâh Belgesini ve geçici teminata ilişkin belgeyi, Tüzel Kişilerin ise ayrıca, siciline kayıtlı olduğu (Ticaret Odası, Esnaf Odası vb.) yerden alacakları yılı içinde onaylı oda sicil kaydı ve tüzel kişilik adına ihaleye katılacak kişiye verilmiş noter onaylı yetki belgesini, ihale saatine kadar komisyona vermeleri gerekmektedir.
4-Bankalar ve Özel Finans Kurumlarınca verilen (süresiz) geçici teminat mektupları kabul edilmektedir. Ayrıca, Geçici Teminat tutarları Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne yatırılabileceği gibi ihale tarihinde İl Müdürlüğümüz Hizmet Binasının zemin katındaki vezneye de yatırılabilecektir. Bankalardan veya Özel Finans Kurumlarından hesaba para yatırma, havale, EFT gibi yollarla yapılan ödemelere ilişkin dekont vb. belgeler geçici teminat belgesi olarak kabul edilmeyecektir.
5- İsteklilerin, 2886 sayılı Kanunun 37. maddesine uygun olarak düzenleyecekleri teklif mektuplarını ihalenin başlama saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri veya ihalenin başlama saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına ulaşacak şekilde iadeli taahhütlü posta ile göndermeleri gerekmektedir. Postada meydana gelecek gecikmeler halinde teklif işleme alınmaz.
6- Taşınmazın ihale bedeli üzerinden azalan oranlı döner sermaye ücreti alınacaktır. Döner Sermaye ücreti hesaplaması şartnamede açıklanmıştır.
7- Hazinece satışı yapılan taşınmaz mal satış ihalesi Katma Değer Vergisinden ve satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisinden muaftır. Ayrıca, satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna tutulmuştur.
8- Taşınmazın satış bedelinin peşin ödenmek istenmesi halinde %20 oranında indirim uygulanacaktır. Talep edilmesi halinde satış bedelinin taksitle ödenmesi mümkündür.
9- Şartname ve ekleri mesai saatleri içinde Gökpınar Milli Emlak Müdürlüklerinde bedelsiz görülebilir.
10 - Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr internet adresinden, Denizli İlindeki ihale bilgileri http://www.denizli.csb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir.

MAZGİRT KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ İHALE İLANI 

SIRA
NO

İLİ/İLÇESİ

KÖY/MAHALLE

MEVKİİ

CİNSİ

ADA
NO

PARSEL NO

YÜÇÖLÇÜMÜ (m2)

HAZİNE PAYI

İMAR DURUMU

FİİLİ DURUMU

TAHMİNİ BEDELİ
(TL)

GEÇİCİ TEMİNATI
(TL)

İHALE
TARİHİ

İHALE
SAATİ

1

Tunceli/ Mazgirt

Temürtaht Köyü

        -

Ham Toprak

105

163

10.000,00

Tam

İmarsız

İşgallidir

1.800.000,00

360.000,00

30.09.2024

10:00

 2

Tunceli/ Mazgirt

Doğanlı Köyü

Seyran Tepe

Ham Toprak

120

4

1.053,19

Tam

İmarsız

   İşgallidir

534.400,00

106.880,00

30.09.2024

10:30


1- İlçemiz köylerinde bulunan ve yukarıda tapu bilgileri yazılı mülkiyeti Hazineye ait olan taşınmaz malların satış ihalesi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45’inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yukarıda belirtilen gün ve saatte yapılacaktır.

2- İhaleler, Mazgirt Milli Emlak Şefliğinde toplanacak Komisyon huzurunda yapılacaktır. İhale Komisyonu, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Bir ihalenin süresinden önce bitmemesi durumunda, takip eden ihaleler o ihalenin bitimine müteakip kaldığı saatten itibaren sırayla devam edecektir.

3- İhalelere katılabilmek için isteklilerin;             

  1.  Geçici Teminatı; (Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler. 1-Tedavüldeki Türk Parası, 2-Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları.(2886 sayılı Kanun, şube limitleri ve süresiz olduğu ibareleri yer almayan banka teminat mektupları geçerli kabul edilmeyecektir.) 3- Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler 4-Taşımaz satış ihalelerinde dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz yatırılabilir.) yatırması

Mevduat ve Katılım Bankalarınca verilen teminat mektupları dışındaki teminatların istekliler tarafından ilgili muhasebe birimine yatırılması zorunlu olup, muhasebe birimine yatırılmayanlar ihale komisyonunca teslim alınmayacaktır. Banka dekontları kabul edilmeyecektir.)

  1. Geçici Teminatın, Teminat Mektubu şeklinde sunulması halinde; mektubun 2886 Sayılı Yasanın 26’ncı ve 27’nci maddelerine göre hazırlanması zorunludur.      

  2. İhaleye iştirak edeceklerin, T.C. kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı suretini, yerleşim yeri belgesini, teminat makbuzlarını, özel hukuk tüzel kişilerinin, belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir (Ek ibare:RG-5/10/2022-31974)  belge veya noterlikçe tasdik edilmiş (Mülga ibare:RG-1/8/2021-31555) vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ihale saatine kadar İhale Komisyonu Başkanlığına vermeleri gerekmektedir.

4- Posta ile yapılacak müracaatlarda, teklifin 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 37’nci maddesine uygun olarak hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı İdare ve Komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

5- Hazinece satışı yapılan taşınmazlar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle Emlak Vergisinden muaftır. Ayrıca, satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna tutulmuştur. Satışı yapılan taşınmazların satış bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde satış bedeline %20 (yüzde yirmi) indirim uygulanır. Satış bedeli peşin ödenebileceği gibi, satış bedeli belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde 5.000,00 TL, dışında 1.000,00 TL'yi geçen taşınmazların, talep edilmesi halinde bedelin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faizi ile birlikte, alıcının belirteceği tarihler de dikkate alınarak taksitlendirme yapılabilecektir.

6-Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletme Yönetmeliğine istinaden Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde satış bedeli üzerinden; işlem bedeli 5 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir), 5 Milyon TL’den 10 Milyon TL’ye kadar olan kısmı için %0,5 (binde beş), 10 Milyon TL’yi aşan kısmı için %0,25 ( on binde yirmi beş) oranında Döner Sermaye bedeli tahsis edilecektir.

7- İhale sonrasında, taşınmaz malların satış veya kira bedeli üzerinden alınacak her türlü vergi, resim ve harçlar alıcısına aittir.

8- İhalelere ilişkin Şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Mazgirt Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz olarak görülebilir.

9- İhaleler hakkında İdarenin 0 (428) 3113401 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

10- İhale bilgileri http://www.milliemlak.gov.trhttp://www.tunceli.csb.gov.tr ve http://www.mazgirt.gov.tr adreslerinden öğrenilebilir.

 

Fırsatçı emlakçılara ceza kesilmeye başlandı! Tebernüş Kireçci'den Bakanlığa çağrı: Müteahhitler de unutulmamalı!

Çeyrek altın son 3 yılda yüzde 490 arttı, TL’nin alım gücü beşte birine indi!

Ezbere yorum yapanlar yanılıyor. Konut fiyatları asla eskisi gibi artmayacak!

En pahalı konut fiyatları İstanbul'da değil, bu şehirde: 1 metrekaresi 61 bin lira oldu!

Tüm hesaplar sil baştan değişti! 12 bin 500 TL'lik emekli maaşı yeni yılda ne kadar olacak? 

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Yeni maaşlar açıklandı! Şimdi bakın! 

Yalova ve Kastamonu’da 300 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa, konut ve dükkan satılıyor!

Milli Emlak’tan  Ankara  ve bir ilde daha 42 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ile arazi fırsatı!

 


Geri Dön