İhale

Milli Emlak'tan iki ilde taksitle arazi ve lojman fırsatı! 

Milli Emlak, Diyarbakır ve Kastamonu'daki 2 adet arazi ile 1 adet lojmanı taksitle satıyor. Peki fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Milli Emlak tarafından, Diyarbakır ve Kastamonu illerinde yer alan 3 adet gayrimenkul satılıyor. Satışı yapılacak gayrimenkuller 2 adet arazi ev 1 adet lojman olarak belirtildi. Gayrimenkullerin satış ilanları tek tek verildi. 

Diyarbakır Lice Milli Emlak, ham toprak cinsindeki 2 adet araziyi 17 Eylül'de saat 10:00'da satışa sunuyor. Söz konusu arazilerin büyüklükleri 1.370,22 metrekare ve 3 bin 099,32 metrekare olarak açıklandı. 

Biri imarsız diğeri ise Konut, Konut+Ticari,Kısmi Yol, Kısmi Tarımsal alanda kalan arazilerin geçici teminat bedelleri 24 bin 600 TL ve 228 bin TL şeklinde belirtildi. 

Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı ve taksitle ödeme seçeneği sunulan arazilerin fiyatları ise 82 bin TL ile 760 bin TL olarak açıklandı. 

Kastamonu Ağlı Milli Emlak da 1 adet lojman ve bahçesini 2 Ekim'de saat 11:00'de satışa sunuyor. Dolu durumda olan lojmanın geçici teminat bedeli 165 bin 724 TL şeklinde açıklandı. 

Kastamonu Ağlı'daki lojmanın fiyatı 828 bin 620 TL olarak belirlendi. Lojman için taksitle ödeme seçeneği sunuluyor. 

İlan metinleri: 

LİCE KAYMAKAMLIĞI / MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN TAŞINMAZ SATIŞI

NO İLİ İLÇE MAHALLE ADA PARSEL CİNSİ MİKTARI   HAZİNE HİSSESİ  İMAR DURUMU TAHMİNİ BEDEL GEÇİCİ TEMİNAT İHALE TARİHİ İhale Saati
1 Diyarbakır LİCE Karahasan 583 4 Ham Toprak 1.370,22 TAM İmarlı 1/5000 Ölçekte Kısmi Konut, Konut+Ticari,Kısmi Yol, Kısmi Tarımsal 760.000,00 TL 228.000,00 TL 17.09.2024 10:00
2 Diyarbakır LİCE Kutlu 252 99 Ham Toprak 3.099,32 TAM İmarsız 82.000,00 TL 24.600,00 TL 17.09.2024 10:30
LİCE KAYMAKAMLIĞI / MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN TAŞINMAZ KİRALAMASI
NO İLİ İLÇE MAHALLE ADA PARSEL CİNSİ MİKTARI  / HAZİNE MİKTARI  İMAR DURUMU KİRALAMA AMACI ve SÜRESİ İlk Yıl Tahmini Kira Bedeli  GEÇİCİ TEMİNAT İHALE TARİHİ İhale Saati
3 Diyarbakır Lice Karahasan 576 1 Ham Toprak 9.383,23 / Tam İmarsız Tarım ve Hayvancılık Yapılmak Üzere / 5 yıl Süre ile 10.556,13 TL 2.111,23 TL 17.09.2024 11:00
AÇIKLAMALAR                        
1 Yukarıda nitelikleri belirtilen 1 ve 2. sıradaki  Hazineye ait  taşınmaz malların satışı 3. sıradaki  taşınmazın malın  kiralama ihalesi   2886 sayılı kanun'un 45'inci maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile yukarıda belirtilen tarih ve saatte Lice Kaymakamlığı / Mili Emlak Şefliğinde ihale  komisyonu huzurunda yapılacaktır. 
2 İhaleye iştirak etmek isteyenlerin yatıracak Geçici Teminat bedeli yukarıda belirtilen miktar kadar alınacaktır. Ve ihaleye iştirak etmak isteyenlerin geçici teminat bedelini ihalenin başlangıç saatine kadar  Lice Malmüdürlüğü saymanlık veznesine yatırılması ve alındı belgesinin ibraz edilmesi veya  Ziraat Bankası Lice Şubesi  TR07 0001 000 391 0000 1 000 5352 İBAN nolu T.C Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı İç Ödemeler Saymanlığı hesabına yatırılması ve ödemeye ilişkin muhasebeden onaylı Muhasebe İşlem Fişinin ihale komisyonuna ibraz edilecek.
3 İhaleye katılacak isteklilerin ihale saatine kadar; a) Geçici teminatın yatırıldığına dair Makbuzun; (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankaların verecekleri süresiz teminat mektupları. Hazine Müsteşarlığınca İhraç edilen İç borçlandırma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler.
b)Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (Tebligat olarak Türkiye de adres göstermeleri zorunludur.)
c) Gerçek kişilerin Nüfus Cüzdan örneğini ,Tüzel kişilerin ise Vergi Kimlik Numaralarını ibraz etmesi gerekmektedir. Özel Hukuk tüzel kişilerin, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu, Ticaret ve Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunulacak kişilerin tüzel kişiliği temsilen yetkili olduğu belirtir belgeyi vermeleri,
4 Hazine Taşınmazların satışı KDV den muaf olup, satış işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen harçtan muaf tutulmuştur. Ancak ilgili tapu idaresinde yalnızca döner sermaye tahsil edilmektedir. Ayrıca taşınmazın satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş (5) yıl süre ile emlak vergisine tabi değildir.
5 Satışı yapılacak taşınmaz malların ihale bedeli peşin ödenmesi durumunda % 20 indirim uygulanır. Ancak talep üzerine ihale bedelinin en az 1/4'ü peşin, kalan kısmına kanuni faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, üçer aylık dilimler halinde 8 eşit taksitli satış sözleşmesi yapılabilecektir. 
6 Posta ile müracaatlarda iadeli taahhütlü gönderilen teklif mektupları 2886 D.İ.K 37.maddesine uygun hazırlanarak gönderilmesi teklifin ihale saatine kadar komisyona ulaşması şarttır. postadaki gecikmeden idaremiz sorumlu değildir.
7 İhaleye ait şartname mesai saatleri dahilinde Lice Kaymakamlığı  Milli Emlak Şefliğince bedelsiz olarak görülebilir.
8 Komisyon İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 
9 Türkiye Geneli İhale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinde öğrenilebilir.
10 Taşınmaz mal satış ihalelerinde İhaleyi alan alıcı  tarafından satış bedeline ek olarak satış bedeli üzerinden 5.000.000,00 TL ye kadar kısmı için % 1 (yüzde bir), 5.000.000,00’den 10.000.000,00 TL ye kadar olan kısmı için % 0,5 (binde beş), 10.000.000,00 TL yi aşan kısmı için % 0,25 (Onbinde yirmi beş) işlem bedeli tahsil edilecektir.
11 İhale ilgili bilgiler http://www.milliemlak.gov.tr ve http://diyarbakır.csb.gov.tr internet adresi ile idarenin 0412 861 20 79 numaralı telefon hattından öğrenilebilir.

 

------------------

AĞLI KAYMAKAMLIĞI MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN

TAŞINMAZ SATIŞ İHALESİ İLANI 

 
Sıra No İli-İlçesi-Mahallesi Ada-Parsel Yüzölçümü (m²) Cinsi İmar Durumu Hisse Oranı Tahmini Satış Bedeli (TL) Geçici Teminat Bedeli (TL) Fiili Durumu İhale Tarihi İhale Saati
1 Kastamonu-Ağlı-Merkez 911-1 898,55 Lojman Ve Bahçe Resmi Kurum Alanı Tam 828.620,00 165.724,00 Dolu 02.10.2024 11:00
                       
1- Yukarıdaki tabloda tapu bilgileri belirtilmiş taşınmazın (kamu konutu) satış ihalesi, Kastamonu Ağlı Merkez Mahallesi Kale Cd. Hükümet Konağı 1. kat Milli Emlak Şefliği Odasında 2886 sayılı Kanunun 45. maddesine göre açık teklif usulüyle hizasında belirtilen tarih ve saatde görevli komisyonunca yapılacaktır.
2- Taşınmazın satış ihalesine ilişkin şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Ağlı Kaymakamlığında (Milli Emlak Şefliği) ücretsiz olarak görülebilir.
3- İhaleye katılacak isteklilerin;
a) İhalesine girecekleri taşınmazların hizasında belirtilen geçici teminat tutarlarını, Ağlı Kaymakamlığına (Mal Müdürlüğü) yatırdıklarına dair vezne alındısını yahut mevduat veya katılım bankalarının verecekleri süresiz (banka şubelerince verilen teminat mektuplarının toplamı ile aynı şube limitlerini gösterir) banka teminat mektuplarını yahut Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri, taşınmaz satış ihalelerinde dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl dövizi,
b) Gerçek kişilerin; yerleşim yeri veya ikametgâh belgesini, aslını ibraz etmek suretiyle T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı / kimlik kartı fotokopisini veya nüfus kayıt örneğini, vekaleten ihaleye katılacakların ise noter tasdikli vekaletnameyi,
c) Özel hukuk tüzel kişilerinin vergi kimlik numarasını bildirmesi ve idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekâletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri,
d) İhaleye ortaklık şeklinde iştirak halinde noter tasdikli ortaklık girişim belgesi ve her ortak için ilgisine göre (b) veya (c)  maddesinde istenen tüm belgeleri, ihale başlama saatine kadar İhale Komisyon Başkanlığına teslim etmeleri zorunludur.
5- 4706 sayılı Kanunun 7'nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (p) bendi gereğince, mülkiyeti Hazineye ait kamu konutlarının satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler, vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan kamu konutu, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmaz.
6-  -Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutlarından ihalenin yapıldığı tarihte; adlarına görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutu tahsis edilen (şartlı tahsisler dahil) ve fiilen konutta oturanlar öncelikli alım hakkına sahiptir. Öncelikli alım hakkı sahibinin kamu konutunu satın almak istemediğini bildirmesi, süresi içerisinde herhangi bir bildirimde bulunmaması ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, en yüksek teklifi veren istekli tarafından satış bedeli peşin veya Kanunun 5'inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, yürürlükteki kanuni faiz oranı uygulanmak suretiyle taksitle ödenebilir. Öncelikli alım hakkı sahibinin; kamu konutunu satın almak istemesi ve süresi içerisinde satış bedelini peşin olarak ödemesi veya peşinatı ödeyerek taksitli satış sözleşmesini imzalaması halinde bu durum ihalede en yüksek teklifi veren istekliye bildirilir.
 -Bedelin yetkili kredi kuruluşlarından kredi temin edilerek ödenmek istenilmesi halinde, alıcı tarafından kredi kuruluşu ile yapılan kredi sözleşmesi veya kredi açıldığına dair kredi kuruluşunun resmî yazısı verilir ve kredi kuruluşu tarafından bedel ilgili muhasebe biriminde açılacak emanet hesabına aktarılması halinde İdarece, tapu müdürlüklerine kredi kuruluşu lehine ipotek tesis edilmesi ve alıcı adına tescil işleminin yapılması hususu yazıyla bildirilir.
 -Kamu konutları (lojmanlar) için kullandırılacak konut kredilerine ilişkin imzalanmış banka protokolleri ile ilgili detaylı bilgi Ağlı Kaymakamlığından (Milli Emlak Şefliği) alınabilir.
7- İlan tarihi itibariyle ihalesi yapılacak taşınmazda ön alım hakkına sahip fiilen oturan bulunmakta olup, detaylı bilgi Ağlı Milli Emlak Şefliğinden alınabilir.
8- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye Yönetmeliği gereğince ihaleyi kazanandan satış bedelinin: 5 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 1 (yüzde bir), 5 Milyon TL'den 10 Milyon TL'ye kadar olan kısmı için % 0.5 (binde beş), 10 Milyon TL'yi aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) işlem bedeli alınacaktır.
9- Posta ile yapılacak müracaatlarda 2886 sayılı Kanunun 37. maddesine göre hazırlanmayan teklifler ve 38. maddeye göre ihale saatine kadar verilmeyen teklifler ile postadaki gecikmeler ve de faks ve elektronik postayla yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.
10- İhaleye ilişkin bilgiler https://kastamonu.csb.gov.tr ve https://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.
11- İhale komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
BİLGİ İÇİN İLETİŞİM TELEFONU : (0-366) 737 10 40
İLAN OLUNUR.

 

Bankalar konut kredilerinden zarar ediyor mu? Uzman isim açıkladı! Ufak bir eksiklik var!

Konkordatolar iki katına çıktı! Listenin tepesinde inşaat ve tekstil var!

Düşük faizde değil, yüksek faizde konut fiyatları düşmüşken, ev almak iyidir!