Genel

Milpa Güngören binasını 7.1 milyon TL'ye Ortadoğu'ya sattı

Milpa, Güngören’de bulunan 2 bin 456 metrekarelik kargir işyeri ve bahçesini 7 milyon 198 bin TL bedelle Ortadoğu Otomotiv’e sattı

Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. İstanbul ili, Güngören ilçesi, Osmaniye Mahallesi’nde bulunan 2 bin 456 metrekarelik kargir işyeri ve bahçesini 6 milyon 100 bin TL + 1 milyon 98 bin TL KDV ile toplam 7 milyon 198 bin TL bedelle Ortadoğu Otomotiv’e sattı. 69/1 pafta 818 ada 3 parsel numaralı taşınmaz, Sermaye Piyasası Kurulu listesinde yer alan gayrimenkul değerleme şirketleri tarafından hazırlanan değerleme raporları doğrultusunda satış işlemleri için yönetim kurulu başkanı ya da yönetim kurulu başkan vekili ile şirket genel müdürüne birlikte yetki verilmesine karar verildi.

Milpa tarafından yapılan açıklamaya göre satış bedelinin ortaklık ödenmiş sermayesine oranı yüzde 9,58. Satış bedelinin ortaklığın kamuya açıklanan son mali tablosundaki aktif toplamına oranı yüzde 4,29, satış bedelinin ortaklığın kamuya açıklanan son mali tablosundaki maddi duran varlıkların net değerine oranı ise yüzde 19,60. Satış nakten ve peşin olarak gerçekleşecek. İşlem tahminen bir ay içinde tamamlanacak. Satış amacı ise nakit ihtiyacı olarak açıklandı. Elde edilen maddi duran varlık satış karının tutarı 4 milyon 995 bin 985 TL olarak belirlendi.


Nagihan Arat/Emlakkulisi.com