26 / 08 / 2024

Milyarderler kıyamete hazırlık için işte buradan arsa alıyor!

Milyarderler kıyamete hazırlık için işte buradan arsa alıyor!

Bilim insanları tarafından yapılan son araştırmalarda lası bir kıyamet senaryosunda bile ayakta durmayı başarabilecek ülkeler sıralandı. İşte milyarderlerin arsa aldığı o yerler…



Bilim insanları, onlarca senedir küresel bir çöküş yaşanması durumunda nerelere kaçılabileceği konusunda büyük çaplı bazı araştırmalar yapıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre dünyanın sonunun yakın olduğunu ortaya koyan bir araştırma daha yayınladı. Ortaya çıkan sonuç ise pek çok kişiyi şaşırttı.

NTV’den Aydan Durak imzalı habere göre bilim insanları senelerdir küresel bir çöküş yaşanması durumunda nerelere kaçılabileceği konusunda büyük çaplı ve ciddi araştırmalar yaparken, dünyanın küresel çöküşü durumunda sığınabilecek en güvenli ülkeler de belli oldu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu bu ülkeler arasında, Yeni Zelanda, İzlanda, İngiltere ve İrlanda ile Avustralya'nın Tazmanya eyaleti bulunuyor. Yeni Zelanda jeotermal ve hidroelektrik enerjiye, bol tarım arazisine ve düşük nüfus yoğunluğuna sahip olması sebebiyle bu listede ilk sıraya adını yazdırdı.

"KÜRESEL BİR ÇÖKÜŞ YAŞANABİLİR"

Konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan araştırmacılar, birbirine karmaşık ağlarla bağlı enerji temelli küresel ekonominin sebep olduğu çevresel hasar sebebiyle insan uygarlığının “tehlikeli bir durumda” olduğunu belirtti. Uzmanlar ayrıca yaptıkları açıklamalarda şiddetli bir finansal kriz, küresel ısınmanın etkileri, doğanın tahribatı, koronavirüsten daha kötü bir pandemi ya da bunların bir kombinasyonunun küresel bir çöküşün ortaya çıkabileceğini kaydetti.

Milyarderler kıyamete hazırlık için işte buradan arsa alıyor!

Hangi ülkelerin böyle bir çöküşe karşı daha dirençli olacağını değerlendirmek amacıyla ülkeler, nüfusları için gıda yetiştirme, sınırlarını istenmeyen kitlesel göçlerden koruma, elektrik şebekeleri ve bazı üretim yeteneklerine göre peş peşe  sıralandı. Ilıman bölgelerdeki ve çoğunlukla düşük nüfus yoğunluğuna sahip adalar ilk sıraya yerleşti.


MİLYARDERLER SIĞINAKLAR İÇİN BURALARDAN ARAZİ SATIN ALIYOR

Sustainability dergisinde yayınlanan söz konusu çalışmada, milyarderlerin kıyamete hazırlık olarak Yeni Zelanda'da sığınaklar için arazi satın aldıkları kaydedildi. Ayrıca verilen detaylara göre İngiltere'deki Anglia Ruskin Üniversitesi Küresel Sürdürülebilirlik Enstitüsü'nden Prof. Dr. Aled Jones, “Yeni Zelanda'nın listede olmasına şaşırmadık. Sınırları kolay bir şekilde korunabileceği ve iklimin ılıman olduğu bölgelerin en güvenli yerler olduğu sonucuna vardık. Bu nedenle geriye dönüp bakıldığında, üzerlerinde büyük adaların listede başı çektiği oldukça açık” ifadelerini kullandı.


İNGİLTERE'NİN LİSTEDE OLMASI ŞAŞIRTICI


Jones sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İngiltere'nin olası bir felakete karşı güçlü çıkması bizleri oldukça şaşırttı. İngiltere yoğun bir nüfusa ve geleneksel olarak da dış kaynaklı üretime sahip. Şu anda kendi yiyeceğinin sadece yüzde 50’lik kısnıı üretiyor. Fakat şoklara dayanma potansiyeli var.”

 

OECD'e göre Türkiye'deki kira artışları ilk sırada!

Konut sahipliği oranı son 10 yıldan bu yana sürekli düşüyor!

Araba mı alalım yoksa ev mi? Ünlü analist ilk önce alınması gerekeni açıkladı! Milyonları ilgilendiriyor...


Geri Dön