Toki

Milyonlar bekliyordu! TOKİ indirim kampanyasının detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı TOKİ projesinin, peşin ödeme kampanyası başladı. Peki TOKİ’nin indirim kampanyasından kimler faydalanacak? İşte TOKİ indirim kampanyasının detayları. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen TOKİ indirim kampanyasını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) ev alan ve borcu devam edenler için yeni bir indirim kampanyası başlatılacağını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde merakla beklenen TOKİ indirim kampanyasını açıkladı.

Peki, TOKİ 2022 indirim kampanyasının detayları neler? TOKİ indirim kampanyasından kimler faydalanabiliyor? TOKİ indirim kampanyası en zaman sona eriyor? İşte tüm detaylarıyla TOKİ 2022 indirim kampanyası…

 

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDA YÜZDE KAÇ İNDİRİM YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı, TOKİ'nin indirim kampanyasına başvurular devam ediyor. Bu yıl borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 indirim yapılacak. Gerçekleştirilen indirim kampanyasından 200 bini aşkın konut ve iş yeri alıcısı faydalanabilecek.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANABİLİYOR?

TOKİ'nin kampanyasından, geri ödeme taksitleri 2021 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olanlar yararlanabiliyor. Borcunu kapatarak tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yüzde 25 indirim uygulanıyor. Borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapılan ödemelere yine yüzde 25 indirim yapılıyor.

ARSA SAHİPLERİ TOKİ İNDİRİM KAMPANYASINDAN FAYDALACANAK MI?

Gelen yoğun talep üzerine TOKİ, arsa sahipleri için de indirim imkanı sağladı. Tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcıları kalan borçlarını yüzde 12,5 indirimli ödeyebiliyor.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan arsa alıcıları da indirim kampanyasından faydalanamıyor.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

TOKİ'nin indirim kampanyası için başvurular 19 Ekim'e kadar alınacak. Bu tarihten sonra başvuru yapanlar indirimden yararlanamayacak.

Emekli zammında son dakika! Şimdi bakın, kaçırmayın! İşte Ocak 2023 yeni emekli maaşı...

1 Ocak 2023 yeni asgari ücret! Son 3 ay! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Hemen bakın!

Yapı Kredi'den emeklilerden sonra şimdi herkese özel kampanya! Tam 30 bin TL! Hemen bakın!