Ekonomi

Milyonlar maaşlara zam haberi beklerken Bakan Bilgin'den tarihi itiraf: Geciktik yarın çok geç olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesi, asgari ücrete ek zam, emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve EYT konuları hakkında açıklamalar yaptı. Bilgin, katıldığı toplantıda tarihi bir itiraf da bulundu: Geciktik yarın çok geç olacak  Bakan Bilgin, Türkiye'de dengelerin bozulduğunu ve yeniden inşa etmenin gerekliliğine vurgu yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (ŞEKER-İŞ) “Gıdanın Geleceği Ellerimizde" Zirvesi’nde tarihi açıklamalarda bulundu.  Bakan Bilgin, Türkiye'de dengelerin bozulduğunu ve yeniden inşa etmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Bilgin, "Bizler bu ülkede dengeleri yeniden kurmak durumundayız” diyerek çok önemli konuları gündeme getirdi.

Rusya Ukrayna savaşı ve öncesinde yaşanan pandemi süreci dünyada gıda güvenliği ve tedariği konusunu yeniden gündemin üst sıralarına taşıdı. Teknoloji ve yazılımın etki gücünün artıracağı öngörülen gelecekte gıdanın da ne kadar stratejik bir konu olduğu yeniden hatırlandı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, insanın toprak, su ve havayla olan ilişkisinde uyumunun bozulduğunda hayatta kalamayacağını belirterek, daha fazla kâr için kapitalizmin bunu tahrip ettiğini bildirdi.

"YARIN ÇOK GEÇ OLACAK"

Kapitalizmin iklim üzerindeki yıkıcı etkisinin ortadan kaldırılması için yeni bir bilince ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bilgin, "Yarın çok geç olacak. Bugün birçok konuda gecikmişizdir. Bunun maliyetini farklılaşan hastalıklarla, kanser hastalıkları ve diğer hastalıklarla ele alındığı zaman nasıl korkunç bir gelecekle karşı karşıya kalabileceğimizin ipuçlarını görmemiz mümkün." diye konuştu.

Gıdayı yeniden sağlıklı bir şekilde üretmenin önemine işaret eden Bilgin, Türkiye'nin yeniden kendi geleneğini kendi topraklarıyla buluşturacak üretim düzenine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Toprak, gıda ve doğal şekeri koruyarak geleceğe sahip çıkacaklarını, bunun yanı sıra emekçileri de sahipsiz bırakmayacaklarını ifade eden Bilgin, emekçi olmadan üretimin olmayacağının altını çizdi.

 

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Altının defteri dürülecek! İslam Memiş'ten altın fiyatlarında büyük yanılgı uyarısı

Merkez Bankası'ndan flaş dolar hamlesi! Piyasa dumur oldu

Bakan Vedat Bilgin emekli ve memurlara verilecek ek zam için aranan şartı ilk kez açıkladı: Her şey buna bağlı