Kent Haberleri

Milyonlara peş peşe son dakika müjdesi geldi! O cezalar siliniyor! Siz de hemen bir bakın!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecindeki tedbirlerin ihlali sebebiyle kesilen cezaların iptaline yönelik yasanın uygulama tebliğini yayınladı. Söz konusu Tebliğe göre, cezalar vatandaşın başvurularına gerek olmaksızın ilgili idareler tarafından silinecek.Tahsilat tebliğine göre, maske başta olmak üzere koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirlere uyulmaması sebebiyle 11 Mart 2020 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında verilen para cezaları a silinecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan tahsilat genel tebliğleri, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Tahsilat tebliğine göre, maske başta olmak üzere koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan tedbirlere uyulmaması sebebiyle 11 Mart 2020 ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında verilen para cezaları a silinecek.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, düzenlenmiş idari yaptırım kararları, tebliğ edilmeyecek. Yine verilen bilgiye göre, tebliğ edilmiş idari para cezaları takip için vergi dairelerine bildirilmeyecek.

İADE VAR MI?

NTV'nin aktardığı detaylara göre, 9 Kasım tarihi itibariyle tahsil edilmemiş cezaların takip işlemleri sonlandırılacak. 9 Kasım tarihinde önce yapılmış ceza ödemeleri de iade edilmeyecek. Fakat 9 Kasım tarihi ve sonrasında yapılmış ceza ödemeleri iade edilecek.

SON TAKSİTLERİN VADE TARİHİNE KADAR BEKLENECEK

Yine konuyla ilgili olarak verilen detaylara göre, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nda yapılan değişiklik sonucu, öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, "öğrenim kredisi olarak verilen miktarla" sınırlandırılmıştı. Ayrıca öğrenim ve katkı kredilerinin hesaplanması ve taksitlerin ödenmesine ilişkin söz konusu düzenlemelerin mevcut alacaklara ne şekilde yansıtılacağına ilişkin de bazı düzenlemeler yapılmıştı.

Yayımlanan bu tebliğe göre, 9 Kasım tarihinden itibaren öğrenim ve katkı kredisi taksitlerinin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde, öğrenim ve katkı kredisi borcu için öngörülen son taksitin vade tarihine kadar beklenecek. Son taksitin vade tarihi sonrasında ödenmemiş borçlar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre takip edilmek üzere ilgili vergi dairesine de bildirilecek.

GECİKME ZAMMI DA HESAPLANACAK

Verilen bilgiye göre, süresinde ödenmeyen öğrenim ve katkı kredisi taksitlerine vadesinden itibaren gecikme zammı da hesaplanacak.

9 Kasım tarihinden önce vergi dairelerine takip için bildirilen ve bu tarih itibarıyla tahsil edilmemiş kredi taksitleri içinde yer alan endeks tutarları silindikten sonra, söz konusu endeksten arındırılmış taksit tutarları takip edilecek.

İkinci el otomobil satanlar dikkat! O kurala uymayanlara ceza geliyor...

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı

Zincir marketlere fahiş fiyat ve stokçuluk cezası! 21 işletmeye 9,4 milyon TL rekor ceza kesildi!