Ekonomi

Milyonlarca emekli için harekete geçildi! Zamlara eklenecek

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın hükümet tarafından gündeme alınması isteniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gündeme aldığı 3600 ek gösterge konusu gündemdeyken, emeklilikte yaşa takılanların talepleri görüşülecek. Palandöken, “Ülke ekonomisinin omuriliğini oluşturan esnafımızın sosyal güvenlik konusunda yaşadığı sıkıntılar giderilmeli

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal güvenlik düzenlemeleri gündemdeyken dikkat çeken açıklamalar yaptı. Palandöken, “Ülke ekonomisinin omuriliğini oluşturan esnafımızın sosyal güvenlik konusunda yaşadığı sıkıntılar giderilmeli. 4 Ekim 2000 tarihinden önce oda ve vergi kaydı olup BAĞ-KUR kaydı olmayan bu konuda mağdur olan çok fazla esnafımız mevcut. Bununla birlikte BAĞ-KUR emeklilik prim günü sayısı 9 bin gün değil, sigortalılarda olduğu gibi 7 bin 200 gün olmalı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gündeme aldığı 3600 ek gösterge konusu gündemdeyken, emeklilikte yaşa takılanların talepleri, BAĞ-KUR’da prim gün sayısı ve düzeltilmesi gereken konular da unutulmamalı. Anayasa’nın eşitlik ilkesi gereğince sosyal güvenlikteki eşitsizlikler düzeltilmeli” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yüzde 70'e dayanan enflasyon nedeniyle milyonlarca asgari ücretli, emekli ve memurun haklarının korunacağını söyledi. 

Bilgin, şunları kaydetti:

"Bunlara karşı çalışanlarımızı, emekçilerimizi koruyacağız. Dolayısıyla önümüzde temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı değil emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha kapsamlı korunmasını sağlayacak düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece çalışanlarımızın mı? Kamu çalışanları, memurlar, işçilerimizle değil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var. Onları da koruyacağız. Onlara karşı da sorumluluğumuz var.

Daha birçok konu... İşte bugünlerde bitirdik, son değerlendirmeleri yapıyoruz. 3600 ek gösterge meselesinin çözümünü bu ay sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapıyoruz. İşte sözleşmeli personel meselesi var, EYT meselesi var. Bunların hepsi bizim önümüzde. Dosyaları adım adım açıyoruz ve sorunu çözdüğümüzde kamuoyumuzla paylaşıyoruz."

EYT'LİLER MALTEPE'DE MİTİNG YAPACAK 

Maltepe'de düzenlenecek olan “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Mitingi” nedeniyle yarın saat 08.00 itibarıyla bazı yollar geçici olarak trafiğe kapatılacak.

Maltepe Etkinlik Alanı’nda 15 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenecek olan “Emeklilikte Yaşa Takılanlar Mitingi” nedeniyle saat 08.00 Turgut Özal Bulvarı (Maltepe Sahil Yolu) (Büyükyalı Köprüsü ile Piri Reis Caddesi Kavşağı arasında kalan kısım) ve bu caddeye çıkan tüm sokaklar geçici olarak trafiğe kapatılacak. Büyükyalı Caddesi, Maltepe Bağdat Caddesi ile D-100 karayolu ise alternatif yol olarak kullanılabilecek.

 

Yüzde 73 zam geldi maaştan daha iyi kazanç açıklandı! İşte geçerli olacağı tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan merakla beklenen zam miktarını açıkladı: Yüzde 130 artarak hesaplara yatırılacak

Rize Artvin Havalimanı'ndaki tarihi sır ilk kez ortaya çıktı

Devlet vergide indirim yapma kararı aldı! Vergi indiriminden kimler yararlanacak hangi gelirler vergiden muaf olacak?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği'den gübre ve akaryakıt fiyatlarında indirim açıklaması: Çiftçinin yüzü gülsün