Ekonomi

Milyonlarca emeklinin gözü bu haberde! İşte emekli bayram ikramiyesi zammına ilişkin detaylar

Bayrama sayılı günler kala milyonlarca emekli vatandaş, bayram ikramiyelerine ilişkin gelişmeleri pür dikkat takip ederken kritik tarih belli oldu. Genel kanı emekli bayram ikramiyelerinde zamma gidilmeyeceği yönünde olsa da karar 26 Nisan günü gerçekleşmesi beklenen Kabine Toplantısı'ndan çıktı...Hemen anımsatalım: Geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nda emekli ikramiyesine zam gelmedi fakat bayram öncesinde son Kabine Toplantısı'nın 26 Nisan günü yapılması bekleniyor

Emekli ikramiyelerine ilişlin sorular yanıtlarını beklerken, konuya ilişkin tahminler art arda dile getiriliyor. Hemen anımsatalım: Geçtiğimiz Kabine Toplantısı'nda emekli ikramiyesine zam gelmedi fakat bayram öncesinde son Kabine Toplantısı'nın 26 Nisan günü yapılması bekleniyor. Peki emekli ikramiyelerine zam elecek mi? İşte merak edilip araştırılan konuya ilişkin detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Emeklilere yatırılacak olan bayram ikramiyesi yılda 2 kez Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi ödeniyor. Yani 2022 Ramazan Bayramı'nda yatırılacak emekli ikramiyesi de, 2022 Ramazan Bayramı'nın ilk günü 2 Mayıs olacağı için ödemeler en geç 1 Mayıs gününe kadar gerçekleşmiş olacak.
 

İKRAMİYE TUTARI NE KADAR OLACAK?

Emekli vatandaşlara yatırılan ikramiye geçen yıldan beri bin 100 TL olarak yatırılıyor. Dul aylığı alan vatandaşlara ise 550 TL bayram ikramiyesi yatırılıyor. Dul aylığı yatırılan ve aylık ödeme yapılan çocuğu olamayanlar ise 825 TL bayram ikramiyesi ödeniyor. Yetim aylığı alan çocuklar 275 TL ikramiyeden faydalanıyor.

TOPLANTI 26 NİSAN TARİHİNDE...

Fakat bu sene yaşanan gerçekleşen enflasyon ve piyasadaki pahalılık sebebiyle emekli ikramiyelerinin 1500 TL ile 1750 TL'ye çıkması bekleniyor. Fakat kesinlikle olası olan bu zamma ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. İkramiyede artışa gidilmedi ile ilgili bir açıklama yapıladığında sizlerle bildireceğiz.
 

Zam üstüne zam geldi! Akaryakıt el yakıyor! İşte 17 Nisan benzin ve mazot güncel fiyat listesi

Euro kurunda son hafta nasıl geçti? Euro kuru bu hafta düşer mi, artar mı?

Dolar bu hafta ne oldu? Dolar gelecek hafta ne olur? Dolar düşer mi, artar mı?