28 / 04 / 2024

Milyonlarca emekliye müjde! Bütün emeklilere haziranda iki ödeme birden yapılacak!

Milyonlarca emekliye müjde! Bütün emeklilere haziranda iki ödeme birden yapılacak!

EYT çerçevesinde prim ve yıl şartını tamamlayan vatandaşlar emeklilik hakkında kavuştu. Maaş başvurusunu yapan vatandaşların büyük bölümüne aylığı bağlanırken, işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen emekliler de toplu ödeme alacaklar. Ayrıca tüm emekliler haziranda çifte ödeme alacaklar.



Emekli aylığını almayı bekleyen EYT'li vatandaşlar başvuru tarihine göre çift ikramiye alabilecek. Tüm emeklilere ödenen ikramiyenin ikincisinde üstelik artış da masaya geldi. İşte merak edilen tüm detaylar...

EYT düzenlemesi ile beraber milyonlara emeklilik yolu açıldı. Prim ve yıl koşulunu sağlayıp aylık başvurusunu yapan vatandaşların büyük bölümüne aylığı bağlanırken, işlemlerinin tamamlanmasını bekleye vatandaşları toplu ödeme bekliyor. Bu vatandaşlara biriken tüm maaşları verilirken, yapılacak ödemeler arasında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri de yer alacak.

Milyonlarca emekliye müjde! Bütün emeklilere haziranda iki ödeme birden yapılacak!

KİMLER ÇİFT ÖDEME ALACAK?

31 Mart tarihine kadar emekli maaşı başvurusu yapmış olan vatandaşlar, işlemleri tamamlanır tamamlanmaz önceki ay verilen 2 bin lira tutarındaki Ramazan Bayramı ikramiyesini de alacak. Yani bayram ikramiyesini kaçırmamış olacaklar.

Bu vatandaşlara haziran ayında da Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek. Yani bu seneki iki bayram ikramiyesinden de yararlanmış olacaklar. Nisan ve mayıs aylarında emeklilik başvurusu yapan vatandaşlar ise Kurban Bayramı ikramiyesi de alacak.

İşte detaylar...


Geri Dön