Kent Haberleri

Milyonlarca emekliye sosyal destek müjdesi! Bakan Işıkhan peş peşe açıkladı!  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin, maaş zamlarının yanında sosyal imkânlarını da güçlendireceklerini söyledi. Bakan Işıkhan, "Emeklilerimiz için yakın zamanda da bazı bakanlıklarımızla da protokoller yaparak, sosyal iyileştirmeler gerçekleştireceğiz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli sayısının 15.8 milyona ulaştığını ifade ederek, maaş zamlarının yanında sosyal imkânları da güçlendireceklerini söyledi.

Takvim gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre, Bakan Işıkhan, "Emeklilerimizin artık kahve köşelerinde ya da başka yerlerde zaman geçirmesini uygun bulmuyorum. Kültür, sağlık, sanat, eğitim, ulaşım, toplumsal yaşama katılım ve bunun yanı sıra, sosyal düzenlemeler boyutuyla yeni adımlar atacağız. Yakın zamanda da bazı bakanlıklarımızla da protokoller yaparak, bu sosyal iyileştirmeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Çalışma Bakanı Işıkhan, bakanlığının bütçe sunumundan sonra milletvekillerinin sorularına cevap verdi.

Işıkhan, şu mesajları verdi:

ASGARİ ÜCRETLİ SAYISI 6.6 MİLYON

“Asgari ücretlinin sayısı devamlı abartılıyor. SSK statüsünde çalışan toplam 16.4 milyon kişinin sadece 6.6 milyonu asgari ücretli. Yüzde 50-60'lar seviyesi yanlış. Asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 40'tır. Bütün yurttaşların yaşam standartlarını artıracak ve insan onuruna yakışır bir yaşam seviyesine ulaştıracak önemli adımları atma gayreti içindeyiz.”

ŞEKER HASTASI ÇOCUKLARA MÜJDE

“Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödeme listesine yeni ilaç ve tıbbi malzemeler ilave edildi. Tip 1 diyabetli çocukların konusu benim de çok üzüldüğüm bir durum. Dün İstanbul'da 11 yaşında judocu bir öğrenci geldi. Parmaklarını gösterdi. Delik deşik olmuş durumda. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konu masaya geldi. SGK Başkanlığı ile iş birliği içerisindeyiz. Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması konusunda Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonunda değerlendirilecek ve olumlu şekilde neticelendirilecek.”

EMEKLİLERE SOSYAL DESTEK

“Emekli sayısı 15.8 milyonu buldu. Emeklilerimizin maaş zamlarının yanı sıra sosyal boyutunun güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda, gelecek dönemlerde adımlarımız söz konusu olacak. Bu sosyal düzenlemeler sağlık, kültür, sanat, eğitim, ulaşım ve aynı zamanda, toplumsal hayata katılım boyutlarında olacak. Emeklilerimizin artık kahve köşelerinde ya da başka yerlerde zaman geçirmesi bir sosyal politika hocası olarak uygun bulmadığım bir şey. Yakın zamanda da bazı bakanlıklarımızla da protokoller yaparak, bu sosyal iyileştirmeyi yapacağız.”

FON'DAN 97.5 MİLYARLIK DESTEK

“Kovid-19 salgını doğrultusunda gerçekleşen ödemelerle 91 milyar lira dolaylarına gerileyen İşsizlik Sigortası Fonu'ndaki para, bugün itibarıyla 176.7 milyar liraya ulaştı. 2023’te Fon'dan pasif iş gücü programlarına 19.7 milyar TL ödeme, aktif iş gücü programları çerçevesinde 12.3 milyar TL, istihdam teşviki, bu da çok önemli. Bu doğrultuda 32 milyar TL, staj desteği kapsamında 32 milyar TL olmak üzere toplamda 97.5 milyar TL ödeme gerçekleşti.”

460 BİN ENGELLİ VATANDAŞA İŞ

“İŞKUR, bu yılın eylül ayı sonuna kadar 460 bin 52 engelli yurttaşı işe yerleştirdi. Engellilerin kendi işlerini kurmaları konusunda 150 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlandı. Bu çerçevede, 2014 yılından itibaren 3 bin 535 iş kurma projesine destek verildi.”

Ziraat Bankası müşterilerinin başına talih kuşu kondu! Bir defalığa mahsus 2 bin 500 TL hesaplara yatacak!

Yeni yılda iğneden ipliğe zam geliyor! Vergiler ve harçlar yüzde 58.5 zamlanacak!

50 bine yakın konut gelecek ay hak sahiplerine teslim edilecek!