06 / 10 / 2024

AK Parti'den son dakika ‘maaş farkı' açıklaması geldi!

AK Parti'den son dakika ‘maaş farkı' açıklaması geldi!

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 2024 ve 2025 senelerinde emekli olacaklar arasında oluşacak maaş farklarına ilişkin yapılacak çalışmayla ilgili son dakika gelişmeleri açıkladı. 




AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gündemdeki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Güler, emeklilerle ilgili 'maaş farkı' konusunda da konuştu. 

Abdullah Güler açıklamasında “Sosyal güvenlik kurumu başkanlığı içerisinde Emekli Sandığı, memurlar ayrı bir statüye tabi, kamu işçileri ayrı bir statüye tabi, SGK, Bağkur ayrı bir statüye tabi. Bunlara bakıldığı zaman hepsinin 2024-2025 gibi fark olduğunu görmedik" ifadelerini kullandı.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA RAPOR ORTAYA ÇIKAR"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bazıları için yaş ve süre açısından çok az etkiliyor, bazılarında ise fazla etkiliyor gibi bir durum var. Etki analizini iyi bir şekilde ortaya koyalım, kaç kişi etkileniyor? 2024 yılında emekliliği hak etmiş kaç kişi var? Aralarındaki maaş bağlama oranlarından kaynaklı olarak enflasyon farkı yansıtılmasından mı farklılık bulunuyor, yoksa kanuni düzenlemeyle birlikte başka bir durum mu söz konusu? Şu an konu ile ilgili olarak arkadaşlarımız çalışıyor. Sayısal veriler ortaya çıktıktan sonra yol haritası çıkaracağız. Hakkaniyetli, adil, sürdürülebilir ve hiç kimseye haksızlık etmeden Çalışma Bakanlığımız ve Hazine ve Maliye Bakanlığımız birlikte r çalışıyorlar. Önümüzdeki haftalarda da rapor ortaya çıkar.

AK Parti den son dakika ‘maaş farkı açıklaması geldi!


"YASAL DÜZENLEME GEREKİRSE BAKACAĞIZ"

Bir kişi dahi olsa ne ise durumu görelim. Mevcut emeklilerle alakalı değil, 2024 itibarıyla emekliliği hak etmiş, çalışma hayatını sürdürüyor. Bu 2025 yılında 2026 yılında 2027 yılında sonraki yıllarda emeklilik söz konusu olduğu zaman  farklılık arz edebilir mi? Farklılık arz etse bile bir mağduriyete neden olabilir mi? Bunu göreceğiz. Makul bir çözümü yasal düzenleme gerekirse de bakacağız.


"DAHA HAKKANİYETLİ EMEKLİLİK SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRMEMİZ GEREKLİ”

Sosyal güvenlik ihtiyacı kesinlikle bulunuyor. Bizim günümüzün en özel kavramı sürdürülebilirliktir. Daha hakkaniyetli bir emeklilik sistemini hayata geçirmemiz gerekli. Gelişmiş batı toplumlarına bakın, 45’li 50’li yaşlarda emekli olamazsınız oralarda. 

EYT var, geçmişten gelen pek çok yük var. Merkezi bütçemizden her sene çok yüksek miktarda bir kaynağı hem düşük emekli maaşı alan emeklilere yönelik olarak destekleyerek onları 12.500 Türk Lirası’na tamamlamaya çalışıyoruz.  Bizim yeniden prim miktarını, yaşı konuşmamız gerekli. Geçmişten bugüne kadar biz bunu nasıl sürdürebiliriz? Daha gerçekçi primleri nasıl toplayabiliriz? Bunların hepsini konuşmamız gerekli.”

 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında denge arayışı başladı: Kiralar ne olacak? 

Ev sahibi kiracı savaşı nasıl biter? Tebernüş Kireçci açıkladı!

Altın fiyatlarının önümüzdeki hafta ne kadar olacağı açıklandı!


Geri Dön