Ekonomi

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Bir mesajla Ramazan Bayramı ikramiyenizi kaybedebilirsiniz

Bayram öncesi emeklilere yönelik yapılan aldatıcı SMS'lere dikkat. Dolandırıcılık olasılıklarına karşı önleminizi alın. SİBERAY uyardı. İşte detaylar...  Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ise (SİBERAY) vatandaşları bu durum ile ilgili uyardı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte siber saldırılarda sadece ülkemizde değil tüm dünyada artmış durumda. 
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ise (SİBERAY) vatandaşları bu durum ile ilgili uyardı. 

Siber saldırıların olabileceği yol ise emeklilere verilen bayram ikramiyesiydi. 

SİBERAY resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan siber dolandırıcılığa karşı paylaşımda bulunuldu. Sosyal platforlardan ya da SMS ile gelen mesajlarda uzak durulması gerektiği berlirtilikten şu ifadeler kullanıldı:

"Bayram ikramiyeniz tanımlandı, hemen onaylayın' şeklinde gönderilen mesajlar ve linkler, kişisel ve finansal bilgilerinizi ele geçirme amaçlıdır. Bu tür mesaj ve içeriklere itibar etmeyin. Ayrıca bağış ve yardım toplama dolandırıcılığa karşı da dikkatli olunması istenerek, "Bağış ya da yardım toplamaya çalışan sahte sosyal medya hesaplarına ve mesaj yoluyla iletilen sahte linklere karşı dikkatli olun. Doğrulayamadığınız taraflarla kişisel bilgilerinizi paylaşmayın."

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Nisan 2022 tarihinde saat 22.21'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 14,78 euro 15,58 altının gramı ise 897 TL değerinde.  

Altın yükselecek mi yoksa düşecek mi? Uzman isimden canlı yayında kritik tavsiyeler

BMW tutkunlarının çok konuştuğu tasarım! 27 Nisan 2022 BMW iX güncel fiyat listesi

Volkswagen Touareg fiyatlarına bakanlar bir daha baktı! 27 Nisan 2022 Volkswagen Touareg güncel fiyat listesi