20 / 06 / 2024

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Kulis bilgisi geldi! Refah payı mı verilecek?

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Kulis bilgisi geldi! Refah payı mı verilecek?

Emekliye refah payı verilmesi ile ilgili gündemde bazı söylentiler dolaşırken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş, kulis bilgisi paylaştı. Emekliye refah payı mı geliyor? 



Milyonlarca emeklinin gözü refah payında. 'Emekliye refah payı verilecke mi?' sorusu milyonlarca emekli tarafından araştırılırken,  SGK Başuzmanı İsa Karakaş, bir kulis bilgisi paylaştı. İşte detaylar...

EMEKLİYE REFAH PAYI VERİLECEK Mİ?

Emekliye refah payı gelecek mi? sorusu merak edilirken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber'de kulis bilgisi paylaştı. Karakaş edindiği bilgilere göre memurlar için şöyle net bir açıklama yaptı: ''Hükümet memurlara refah payı vermeyecek, bunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Bizim aldığımız bütün duyumlar bu yönde" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Karakaş, en düşük emekli maaşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, refah payı ya da seyyanen zam verilmediği takdirde en düşük emekli maaşı için 3 senayoyu açıkladı. 

Karakaş: ''Bu durumda en düşük memur emeklisi maaşı sadece enflasyon ve toplu sözleşme ile 17.715 TL olmasını bekliyoruz. Şimdi hükümet ya ben ocak ayında SSK Bağ-Kur emeklilerine eşitleme yaptım. Dolayısıyla memur emeklerine de eşitleme yapmam gerekir derse en düşük en düşük memur emeklisinin maaşı 18.535 TL ye varacak.

Memurların, memur, emeklerin söyle hesaplamaları var. Memur emekleri diyorlar ki: 2023 Temmuz'dan Haziran ayı dahil devletten 120 bin 792 TL alacağımız var. Bu devlet sözüdür. Devlet borcunu ödesin. Seyyanen zamdan kaynaklanan bir rakam bu.''dedi

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Kulis bilgisi geldi! Refah payı mı verilecek?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Sgk uzmanı Karakaş, asgari ücretliler için de açıklamalarda bulundu. Uzman isim, asgari ücretin açlık sınırı altında kalmaması konusunda dikkat çekerek ''. Dolayısıyla asgari ücrete mutlaka bir düzenleme bekliyoruz. Aldığımız kulis bilgilerinden ve hükümetin açıklamalarından anladığımız üzere asgari ücret düzenlemesinin Temmuz ayında olmayacağının kesinleştiğini söylemek mümkün. Ancak Eylül ayında asgari ücrete mutlaka bir düzenleme bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: Emekli maaşının düşük olmasının 2 nedeni

Emeklilere Haziran sonuna kadar 16 bin 200 TL ek ödeme müjdesi: Finansbank emekli promosyon ne kadar?

Geri Dön