Ekonomi

Milyonlarca kişi faydalanabilecek! Başvuran toplamda 7 bin 200 lira alabiliyor

Türkiye Aile Destek Programında ödemelerinin ne zaman yapılacağı ile başvuruların nereden gerçekleştirileceği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Aile Destek Programı kapsamında 4 milyon haneye her ay 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek sağlanıyor.4 milyon hanenin yararlanmasının hedeflendiği 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemeleri bugün startını verdi

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni destek paketi hayata geçiyor. 4 milyon hanenin yararlanmasının hedeflendiği 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemeleri bugün startını verdi.

BAKAN YANIK DUYURDU
Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni hayata geçirilen Aile Destek Programına ilişkin açıklamalar yaptı.
Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programına başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapıldığını ve yeni başvuruların sürdüğünü anımsattı.

Türkiye Aile Destek Programında bugüne kadar 4 milyon başvuru yapıldığını bildiren Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye SYDV’lerimiz aracılığıyla hak sahipliği verilmiş oldu. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme yaptık. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapılacak. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştireceğiz. Türkiye Aile Destek Programımıza gelen başvuruları ivedi bir şekilde inceleyeceğiz ve vatandaşlarımızın bu desteğimizden istifade etmesini sağlıyoruz” diye konuştu.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılmakta. İhtiyaç sahibi herkes destekten faydalanabiliyor. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Destekten yararlanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden yani 1.833 liradan az olması gerekmekte. 4 kişilik bir ailede 7 bin 300 liranın altında gelir varsa destekten faydalanabilir. Program ilk açıklandığında net asgari ücret 4 bin 253 lira olduğundan kişi başı gelir şartı 1.417 lira seviyesindeydi. Asgari ücretteki artış bu yardımı almayı da rahat hale getirdi. Gelir hesabında hanedeki tüm bireylerin maaş, ücret, yevmiye gibi gelirleri ile düzenli sosyal yardım gelirleri hesaplamaya dahil edilmekte. Ev arsa gibi gayrimenkullerde rayiç bedel 240’a, binek araba, kamyon gibi motorlu araçlarda rayiç bedel 120’ye bölünerek aylık hane gelirine katkısı bulunmakta. Yani gelir tespitinde tüm unsurlar değerlendirilmekte.

 

BAŞVURU TEKRAR YAPILABİLİR
Destek başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması imkanı tanınmakta.