29 / 04 / 2024

Milyonlarca kişi merak ediyor: Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?

Milyonlarca kişi merak ediyor: Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?

Emekli olmak için, sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş şartı olacak şekilde 3 koşulun sağlanması gerekiyor. İşte merakla araştırılan 'Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorularının yanıtları...



Milyonlarda kişi internet üzerinden sık sık 'Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Emeklilik tarihinin öğrenilmesi, emeklilik planlarının yapılmasına yardımcı oluyor ve bu şekilde vatandaşların gerekli birikimleri planlamasını sağlıyor. 

Emekli olmak için, sigortalılık süresi, prim ödeme gün sayısı ve yaş şartı olacak şekilde 3 koşulun sağlanması gerekiyor. Kadınlarda ve erkeklerde emeklilik yaşı hesaplaması farklılık gösteriyor.

Milyonlarca kişi merak ediyor: Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM? E-DEVLET EMEKLİLİK SORGULAMA

Sözcü Gazetesi'nin aktardığı habere göre; emekli olacakları günü bekleyen milyonlarca çalışan, emeklilik yaşı hesaplama işlemleri ve emeklilik zamanına ilişkin bilgileri araştırıyor. 

Erkeklerde ve kadınlarda emeklilik yaşı hesaplanırken en önemli kriterr belirli dönemler oluyor. 

Emekli olmayı bekleyen binlerce kişi, e-devlet kapısı aracılığıyla emeklilik tarihini sorgulayabiliyor. Sigorta primleri ve emeklilik yaşı hesaplama gibi pek çok hizmet e-Devlet kapısında sunuluyor. 

Ne zaman emekli olacağını öğrenmek isteyen vatandaşların https://www.turkiyegovtr/sgk-ne-zaman-emekli-olabilirim adresini ziyaret etmesi gerekiyor. 

Bu adrese tıkladıktan sonra TC kimlik numarasının ve e-Devlet şifresinin girilmesi gerekiyor. Kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra sistem otomatik sorgulama sayfasına yönlendiriyor. Burada bağlı olduğunuz sigorta kolunu ve hizmete başladığınız tarihi girmenizin ardından, ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Milyonlarca kişi merak ediyor: Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?

EMEKLİ OLUNCA NE KADAR MAAŞ ALIRIM 2024?

Çalışma yılı, prim gün sayısı ve yaş gibi emeklilik şartlarını karşılayan vatandaşlar, emekli olmaya hak kazanıyor. 

SGK tarafından uygulamaya alınan 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' ekranı sayesinde de emekli olunca ne kadar maaş alınabileceği hesaplanabiliyor. 

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Ocak 2024 emekli maaş zamlarının belli olmasının ardından SGK 4A emekli aylığı hesaplama sistemi erişime açıldı. Emekli olduktan sonra ne kadar maaş alacağını merak edenlerin 4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama ekranını kullanması gerekiyor. 

Milyonlarca kişi merak ediyor: Ne zaman emekli olabilirim, emekli olunca ne kadar maaş alırım?

4A emekli maaşı hesaplama için uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girilmesi gerekiyor. Ardından, T.C Kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba adı, Nüfus il, Doğum tarihi bilgilerinin girilmesi ve sorgula butonuna basılması gerekiyor.  

4B emekli maaşı hesaplama için de uyg.sgk.gov.tr adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girilmesi ve TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılarak sorgulama yapılabiliyor.

4C emekli maaşı ise uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına girildikten sonra, 

Doğum tarihi,

Cinsiyet,

4A çalışma süresi

Başlangıç ve bitiş tarihi.

Hizmet türünü seçtikten sonra altta bulunan hesapla butonuna basılarak hesaplanabiliyor. 

Şu an için en düşük emekli maaşı 10 bin Türk Lirası olarak ödeniyor. Ocak 2024 zamlarına göre 7 bin 750 TL maaş alan bir emeklinin yeni maalı yüzde 49,25'lik artışla 11 bin 566 Türk Lirası'na yükseldi. 

İki dev kurumdan son dakika kredi açıklaması! Tüketici kredisi kullanımı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde! Yeni destekler için hazırlıklar başladı! Emeklilerin geliri artacak!

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!


 


Geri Dön