29 / 04 / 2024

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

İnternet üzerinden sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılar için operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda, 65 kişinin 3.2 milyon TL dolandırıldığı belirlendi ve 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. İşte ayrıntılar ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...



Sakarya merkezli 4 şehirde, internet aracılığıyla sahte arsa ilanlarıyla kapora toplayan dolandırcılara ilişkin operasyon gerçekleştirildi. Operasyon, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlendi. 

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, internet aracılığıyla  arsa satışı yapmak isteyenlere ilişkin ilanları kopyalayarak, iletişime geçtikleri farklı şehirlerdeki 65 kişiyi kapora yoluyla 3 milyon 200 bin Türk Lirası dolandırdıkları tespit edilmiş olan şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; özel harekat polislerinin de desteğiyle yapılan eş zamanlı operasyonlar kapsamında Sakarya, Samsun, Diyarbakır ve Ankara’da 12 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde aramalar gerçekleştirildi. Söz konusu aramalarda, suçta kullanılan çok sayıda cep telefonu ve SIM kart, ruhsatsız tabanca ve 28 fişek bulundu. 

Sakarya’da adliyeye gönderilen şüphelilerden 7'si çıkarıldıkları mahkemece "Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçu kapsamında tutuklandı. Diğer 5 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sahte arsa ilanlarıyla vurgun: 65 kişi 3.2 milyon TL dolandırıldı! Arsa alırken bunlara dikkat!

ARSA ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 

Arsa alım satımlarındaki dolandırıcılıklar sık sık gündeme geliyor. Pek çok kişi arsa sahibi olacakken, mağdur oluyor. 

Arsa alınırken, internet, emlakçılar, yerel gazeteler veya diğer kaynaklar aracılığıyla arsa ilanlarının kontrol edilmesi gerekiyor. 

Ayrıca, potansiyel bir arsa-arazi bulunduğunda yerini ve özelliklerini incelemek amacıyla ziyaret edilmeli. 

Arsanın yasal durumununda kontrol edilmesi gerekiyor. Bunun için bir avukattan ya da emlak uzmanından destek alınabilir. Bu kapsamda satın alınacak arsanın mülkiyet durumunu, tapu kayıtlarını, geçerli imar durumunu ve herhangi bir hukuki sorunu incelenmeli. 

Ayrıca arsanın kullanım amacına uygun olup olmadığı da kontrol edilmeli. İmar polanlarına uygunluğu, üzerinde bir kısıtlama ve yasaklama olup olmadığı ya da taşınmazdaki haklar da tek tek araştırılmalı. 

Bir arsa ya da arazi hisseli de olabiliyor. Bu duruma da dikkat edilmesi gerekli. Hisseli bir arsayı alınması için hissedarlar için ön alım haklarından kurtulması ardından noter beyanlarını da arsa hissedarlarından alınması gerekiyor. Eğer noter ile bir beyan alınmamış ise; ön alım durumunda bir dava ile karşı karşıya kalınırsa; ortaklığın giderilmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalınabilir. 

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Türkiye'de konut fiyatları 9 yılda yüzde 134 arttı! İstanbul'daki bir dairenin fiyatı Paris ve Londra'yla yarışıyor! 

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!


Geri Dön